Какво научават децата от играта с дрънкалка

Да! Дрънкалките не са просто за игра за бебето.
Те развиват много нови умения у бебетата.
Когато родителите държат дрънкалката нагоре, бебетата могат да погледнат дрънкалката. Ако родителят я премества от едната страна на другата, бебетата се научават визуално да проследяват и да координират очите си заедно, за да гледат движещата се играчка.
Звуците, които дрънкалките издават, също могат да учат, като развиват слуха на бебето. Дори и без да гледат, когато чуят звука на дрънкане, в крайна сметка ще откриете, че бебетата обръщат главата си по посока на звука.
www.sophiegiraffe.bg
Най-напред бебетата държат дрънкалката със силен рефлекс за сграбчване. След като се развият фините им двигателни умения, те ще се научат да държат и да разклащат дрънкалката си във въздуха.
Те ще играят, като пъхат дрънкалката в устата си и така ще я изучават не само с ръце, но и с езика и устата си.
Много дрънкалки имат повърхност от плат, която им позволява да се удвоят и да служат за гризане и чесане, така бебетата успокоят венците си, когато им никнат зъбки. 
Бебетата също се научават да държат дрънкалка в едната си ръка, след което да я прехвърлят в другата. 
Много дрънкалки също имат движещи се части, които могат да бъдат усукани, обърнати и завъртени, това спомага за по-нататъшното развитие на фините моторни умения на дланта на бебето.
www.sophiegiraffe.bg
Източник: www.thespruce.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment