Първата баня на бебето у дома

Уверете се, че стаята е топла, прозорците са затворени, за да се предотврати течението и има топла кърпа наблизо. Също така се уверете, че всичко, което ви е необходимо е до ваната: кърпи, сапун, малка чаша и т.н.
Започнете да пълните ваната с точната температура на водата. Напълнете водата на около 2 инча дълбочина. Бебешката пъпна връв не трябва да се потапя във вода.
Внимателно поставете новороденото върху седалката за баня и започнете нежно да минавате с мокра кърпа около очите и носа на бебето.

Искате да започнете къпането от малките му крачета и да продължите нагоре! Давайте!
www.sophiegiraffe.bg
Използвайте малки количества от изцяло естествен сапун без химикали, за да почистите тялото на бебето, като изплаквате постоянно, така че сапунът да не е прекалено дълго върху чувствителната кожа на бебето.Непрекъснато наблюдавайте за някакви алергични реакции!
Почистете много деликатно около пъпната връв, като се опитвате да избегнете навлажняване на областта. Можете да използвате памучни тампони или чист памук, за да почистите пъпчето, без да го намокрите изобщо. Пъпната връв на бебето не трябва да се потапя във вода, но така или иначе, водата във ваната не е много.
След като измиете тялото на бебето си, можете да използвате кърпата, за да намокрите леко главата му. Добавете малко количество сапун и внимателно масажирайте сапуна в областта на главата. Използвайте кърпата, за да изплакнете водата назад, така ще избегнете попадането на сапун в очите на бебето. Може да използвате и бебешки шампоан.
www.reia.bg
Внимателно извадете мокрото, хлъзгаво дете от ваната и го поставете в топла кърпа. Обвийте го плътно и го гушкайте за да се стопли.
Източник: http://www.babycaremag.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment