Музиката и бебетата

Слушането на музика, помага на вашето бебе да расте
Бебетата просто обичат песни, ритми, музика и тях както децата и възрастните, музиката ги обогатява. 
Според учените ефектът, който музиката оказва върху младите умове на бебета, е много по-значим, отколкото бихме могли да си представим. Последните проучвания показват, че музиката оказва влияние върху физическото, емоционално и интелектуално развитие на бебетата и децата, укрепва тяхното когнитивно и сетивно развитие.
www.sophiegiraffe.bg
Удивителният ефект, който музиката има върху ума, започва още преди раждането. Изследвания показват, че децата, изложени на класическа музика в утробата, проявяват положителна промяна във физическото и психическото си развитие след раждането.
В един неотдавнашен експеримент бременни са изложени на 70 часа класическа музика през последните седмици от бременността си. На шест месеца бебетата, родени от тези жени са по-напреднали по отношение на моторните умения, на езиково и интелектуалното развитие, отколкото бебетата, които не са получили музикални стимули.
Положителният ефект, който музиката оказва върху бебетата и децата, е изненадващо разнообразен, насърчавайки развитието на бебетата както в умствената, така и във физическата сфера. 
Възпроизвеждането на музика на вашето бебе може да активира нервните окончания, отговорни за много умения, като: 
www.reia.bg
  • творчество; 
  • памет; 
  • езикови умения; 
  • математически умения; 
  • емоционална интелигентност;
  • пространствени умения.

Източник:http://www.tinylove.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment