Как да научим детето да ползва гърне

Дръжте гърнето в банята. Ако това е на горен етаж, оставете друго гърне на първия етаж, за да може детето ви да го достига лесно, където и да е.
Идеята е седенето на гърне да стане част от всекидневния живот на вашето дете.
Насърчете детето си да седи на гърнето след хранене, защото храносмилането често води до ходене по голяма нужда. Книжки, списания, игри, може да помогнат на детето ви да седи на гърнето.
www.reia.bg

Ако детето ви се изхожда по едно по едно и също време всеки ден, махнете му памперса и го заведете до гърнето. Ако детето ви е разстроено от идеята, просто сложете отново памперса и  го оставете за още няколко седмици, преди да опитате отново.
Веднага щом видите, че детето ви знае кога ще пикае, насърчете го да използва гърнето си. Ако детето ви се подмокри, просто го избършете и изчакайте следващия път.
Отнема известно време, за да свикнат да не пръскат. Ако не им показвате, че сте раздразнени, като не успеят да се справят добре с ползването на гърне, с всеки следващ път те ще бъдат все по-спокойни и уверени.
Обличайте им дрехи, които се сменят лесно, избягвайте тесни дрехи с много копчета и ципове. 
Детето ще е доволно като успее. Една малка награда би помогнала доста. Не му давайте бонбони, а някакъв забавен пъзел например.
www.reia.bg
Източник:http://www.nhs.uk/
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment