Мисли, които имат майките през първата си нощ извън дома, без бебе (част 2)


4: По-добре да си проверя телефона.
Ще проверя телефона си набързо. Хм, това е странно, нищо. Чудя се дали всъщност имам обхват. Може би телефонът ми е счупен. Просто ще драсна съобщение у дома, за да видя какво става. Боже, защо той не отговаря? Какво става там?! Просто ще помоля някой от приятелите ми, да ми звънне, за да съм сигурна, че работи. Това странно ли е? Това не е странно, това е нормално……...

5: Никой от тези непознати не знае, че имам бебе.
Погледни ме, пия в заведение. Просто седя тук, без дете, шегувайки се и пия алкохол. Този мъж там, няма представа, че съм майка. Той мисли, че съм просто безгрижна жена с приятелите си. Добре, изглеждам уморена, но това може да се дължи на купон от миналата вечер, а не на безсънна нощ, с бебето ми, което не иска да спи. Аз съм като всички останали. Млада, свободна и без грижи и - о, това телефона ми ли беше?
www.reia.bg

6: Имам ли време за още една напитка?

Разбира се, че не, нали? Все още нямам съобщения, които да ме накарат спешно да се прибера. Поръчването на още едно питие обаче е рисковано. Веднага щом си поръчам, ще ми звъннат от вкъщи и ще трябва да се откажа от напитката си. Но, предполагам, че винаги мога да го изпия набързо. Или просто да го оставя, като възрастен. Да, само още едно питие. Може би, трябва да си поръчам голямо.

7: Защо бебето ми не се нуждае от мен? 
Добре, супер е да си свободна.Готино е да си на бар, обута с токчета. Обожавам да водя нормални разговори с възрастни. Никакъв плач да не ме прекъсва, нормален, смислен разговор м/у възрастни. Разбира се, това ми харесва.Но, защо бебето ми не се нуждае от мен? Не му ли липсвам, не се ли чуди къде съм? Защо не получавам съобщение от вкъщи, да се прибирам, че никой не е в състояние да успокой бебето ми?
www.sophiegiraffe.bg
Източник: www.bellybelly.com.au
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment