Приспиване на бебето

www.Reia.bg

Кой е най-правилния начин, да приспим бебето?
 Бебета
Бебетата нямат редовни и строго определени цикли на сън до около 6 месечна възраст. Новородените спят около 16 до 17 часа на ден, но те могат да спят само 1 или 2 часа без събуждане. С порастването на бебетата, нуждата им от сън намалява. Различните бебета обаче имат различни нужди от сън. Нормално е бебе на  6-месечна възраст да се събуди през нощта, но след няколко минути да заспи.
Ето някои предложения, които могат да помогнат на вашето бебе (и на вас) да спи по-добре през нощта.
www.sophiegiraffe.bg
                                                         
1. Дръжте бебето си спокойно и на тихо, докато го храните или сменяте памперса през нощта. Опитайте се да не го стимулирате или събуждате прекалено често.
2. Направете време за игра през деня. Говоренето и играта с бебето ви през деня ще спомогне за удължаването на будното време. Това ще му помогне да спи по-дълго през нощта.
3. Сложете бебето си в леглото, когато е сънливо, но все още будно. Това ще помогне на бебето ви да се научи да заспива в собственото си легло. Гушкането и люлеенето му, докато то напълно заспи, може да причини трудности при  заспиване, ако се събуди през нощта.
4. Изчакайте няколко минути, преди да отговорите на тревожността на детето ви. Вижте дали то може да заспи само. Ако продължава да плаче, проверете го, но не включвайте светлината, не играйте с него или не го  вземайте. Ако то стане неспокойно или не заспи само, помислете какво още може да го притеснява. Може да е гладно, мокро, да има температура или да има друга причина да не се чувства добре.
www.reia.bg

           Източник: Sleep Problems in Children (Copyright © 2007 American Academy of Pediatrics, Updated 10/2011)
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment