МОЖЕ ЛИ КЪРМЕНЕТО ДА ОБЛЕКЧИ БОЛКАТА НА БЕБЕТО ПРИ ВАКСИНИРАНЕ



Гледането на забиването на иглата в кожата на бебето ви при  ваксинациите може да  е по-стресиращо за вас самите, отколкото за него или нея. Копнеете да има начин да се облекчи болката и за двама ви? Ново изследване предполага, че има - и само вие можете да го предоставите. 
www.SophieGiraffe.bg
След обработване на данни от 10 проучвания, включващи 1 066 кърмачета, библиотеката на Cochrane определи, че кърменето по време на или малко преди инжекцията може да помогне за намаляване на болката при бебета на възраст под една година. По-специално, изследователите твърдят, че плачът е намален средно с 38 секунди, а въз основа на поведението и изражението на лицето на бебетата, скалата на отчитане на прага на болката е с 1,7 точки по-ниска.
www.reia.bg

Ръководителят на изследването Денис Харисън, казва, че кърменето не само отклонява вниманието на бебето по време на ваксинациите.
 "Това не е просто  разсейване на детето от иглата", казва тя в Daily Mail. "Знаем, че контактът  кожа до кожа е фактор, заедно с биенето на сърцето, звука и мириса на майката и приятния вкус на млякото. Има и ендорфини в майчиното мляко, които имат въздействие, но не знаем точно каква е ролята им. "

Разбира се, кърменето може да не е осъществимо или практично при всяко посещение при лекаря. Говорете с педиатъра си, ако мислите, че тази стратегия може да е подходяща за Вас и бебето.

Източник The Bump.com


Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment