Опасни ли са проходилките?! 2 важни неща, които трябва да знаете!

Бебешката проходилка е устройство с колесна основа, на което има седалка с отвори за краката, за да седне бебето.Проходилките позволяват на бебетата да се движат на крачетата си, докато се учат да ходят. Някои бебешки проходилки имат пластмасови табли и са оборудвани с играчки и механизъм, който позволява на бебето да скача.
Проходилките са опасни?! Употребата на бебешки проходилки е спорна тема от дълго време. Някои твърдят, че бебешките проходилки спомагат за развитието на бебето. Други виждат бебешките проходилки като средство за забавление на бебето, вместо да позволяват на бебето да пълзи. И така, опасни ли са проходилките или не? Ето две важни неща, които трябва да знаете за бебешките проходилки:
www.sophiegiraffe.bg

1. Бебешките проходилки увеличават риска от нараняване, те позволяват на децата да се движат бързо из дома. Това води до повишен риск от нараняване за детето. Най-често срещаните наранявания, дължащи се на използването на бебешки проходилки, включват:
  • падане, често по стълби или изхлузване от проходилката;
  • изгаряния,тъй като деца, които се движат, могат да стигнат до горещи напитки, чайници, нагреватели или фурни;
  • задавяне, с някоя от играчките от таблата на проходилката;
  • нараняване на пръстче на ръка, от играчките на таблата на проходилката;
  • отравяне, децата като се движат, може да намерят и консумират отровни продукти като почистващи продукти или медикаменти...

2.Проходилките увеличават риска бебето да проходи по-късно. Мит е, че бебешките проходилки помагат на децата да се научат да ходят. Всъщност е установена връзка между употребата на бебешки проходилки и забавянето в развитието на основни умения у бебето като - пълзене, самостоятелно стоене на крака и ходене. Може би това се дължи на факта, че използването на бебешки проходилки довежда до по-малко време, прекарано на пода. Важно е децата да развиват мускулите си, за да могат да пълзят, да стоят и да ходят. Подът е важен начин за естествено подпомагане на развитието на мускулите им и следователно на техните основни моторни умения. Търкалянето, пълзенето, седенето и самостоятелното изправяне на крачета, са основни умения за прохождането ето защо времето прекарано на пода е важно. Използването на бебешки проходилки може да доведе до намалено разнообразие на "практически" движения, които са важен аспект от процеца на прохождане. Употребата на проходилки може да увеличи риска от заучаване на неподходящи начини за движение и балансиране.. Позовавайки се на тази информация, не е изненадващо че в Канада продажбата на проходилки е незаконна.
www.reia.bg

www.bellybelly.com.au
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment