ГОЛЕМИЯТ ДЕН

Планирахте детската стая и опаковахте чантата си за раждане, така че сте готови, нали?
От момента, в който видим положителния тест за бременност, започваме да планираме бебето. Но колко мисли влагаме в големия ден, денят, в който ще родим?Трябва ли да се подготвим предварително? Накратко, да, това е страхотна идея да сте готови, разбира се, бебето ще дойде независимо дали сте готова или не.
Раждането може да бъде непредсказуемо, независимо от това колко сте подготвени, но знаейки какви са възможностите пред вас, вие може да реагирате адекватно, дори в случаите, когато нещата не се развиват по план. И така, как трябва да се подготвите? Ето 6 неща, които трябва да направите, за да се подготвите за деня, в който ще станете мама.
1:Направете информиран избор за вашия акушер гинеколог. От избора на лекар, на който се доверявате и който има нужния практически опит,  в голяма степен зависи дали раждането ви ще премине без травматични последствия. Дори ако нещата не вървят по план, гинеколога може да ви помогне по време на трудното ви раждане. Важно е да прецените всички ваши възможности, а не просто да изберете най-удобния акушер гинеколог за вас. Лекарят си можете да смените дори по време на бременността.
2: Информирайте се! Има толкова много литература за бременни, но има и книги, които вместо да информират бъдещите майки, ги плашат. Говорете си с приятелки, които имат деца, те ще ви препоръчат литература.
3: Посещавайте Училище за бременни. Колкото повече знаете, толкова по-добре.Ще ви бъде обяснено всичко за процедурите, ползите от тях и рисковете, които носят. Ще разберете как да се грижите за здравето си, как да лекувате следродилната депресия, как да кърмите, да се грижите за бебето си. С повече знания, вие ще се по-уверени при вземане на решения.Без значение какви планове имате, раждането е непредсказуем процес. Колкото повече знаете за него, толкова по-бързо ще вземете правилното решение в нужния момент.
www.sophiegiraffe.bg

4: Живейте активно, този период от живота ви, не е времето през което трябва да водите заседнал начин на живот. Ако спортувате, продължавайте да го правите. Ако не харесвате да се движите, време е да започнете. Разбира се всяко физическо натоварване трябва да е съобразено с деликатното ви състояние и обсъдено с лекаря ви. Всъщност, едно изследване, представено от Факултета по физика и спорт в Техническия университет в Мадрид, открива, че майките, които редовно се упражняват по време на бременността си, могат да намалят значително и да предотвратят риска от цезарово сечение.
5: Помогнете на партньора си да се подготви. Ако вашият партньор или друг близък ще присъства на раждането ви, насърчете го да се подготви. Присъствието му в часовете на Училището за бременни, заедно с вас гарантира, че ще знае вашите предпочитания по време на раждането. По този начин ще усещате подкрепата му през целия процес на раждане.
www.reia.bg

6: Помислете за наемането на дула. Помислете за наемането на родилна дула, за да помогнете на вас и партньора си. Дулата не замества партньора ви или подкрепата на семейството ви. Те са обучени специалисти по раждане, които могат да ви предложат родителско образование, да ви предоставят не медицинска и емоционална подкрепа. Денят на раждането ви е само един ден от пътуването ви като родител. Все пак, това е много голям ден!  Бъдете сигурна, че сте добре подготвена и вземате правилни решения! 
източник:www.bellybelly.com.au
By Maria Pyanov 
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment