Как да предпазим бебето си от слънцето

Бебетата могат бързо да  получат слънчево изгаряне и топлинен удар, така че предпазването на бебето от слънцето е особено важно.
Слънчевото изгаряне може да причини болка, треска и дехидратация. И само едно слънчево изгаряне по време на детството е достатъчно да се повиши риска от меланом (най-смъртоносния тип рак на кожата), както и бръчки по-късно в живота:
Пазете бебето си от слънцето колкото е възможно повече преди 6-месечната му възраст. Когато излизате на открито, бъдете особено внимателни през първите месеци и вземете всички изброени по-долу предпазни мерки. 
www.reia.bg
Как и кога се появяват слънчевите изгаряния: 
Слънцето е най-силно между 10 и 16:00 часа, така че, когато можете, нека времето ви за разходка или външна игра с вашето бебе да бъде преди 10 или по-късно от 16:00 часа. Когато сте навън, не забравяйте, че лъчите на слънцето се отразяват на повърхности като вода, сняг, цимент и пясък. Но вашето бебе може да изгори и в други часове на деня и в облачни или хладни дни.
Защо? Тъй като не топлината на слънцето изгаря кожата, а ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето. УВ(UV)  лъчите могат да повредят кожата по всяко време на деня, през цялата година, дори и в средата на зимата. А тънката, по-деликатна кожа на бебето е особено уязвима. Не можете да ги усетите, когато изгарят кожата ви, но после ще усетите ефекта. (Може да отнеме няколко часа, за да се появи зачервяване и болка при изгаряне от първа степен.)
  • Пазете бебето в защитени места; 
  • Облечете бебето си в защитно облекло; 
  • Използвайте подходящ слънцезащитен продукт, съобразен с типа кожа и възраст на детето. Поставете в чантата си за бебешки принадлежности, слънцезащитен продукт, слънце защитна шапка и малки слънчеви очила, ако бебето ви желае да ги носи.Можете също така да поставите допълнителна тънка дрешка с дълъг ръкав, тънко панталонче, нещо леко, но защитаващо кожата на детето ви. Може да ви е от полза, когато решите да спрете в парка по пътя към дома и бебето ви да не е покрито.

www.sophiegiraffe.bg
www.babycenter.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment