Какви трябва да са обувките за прохождащи бебета


Първите стъпки на бебето ви са вълнуващо събитие за вас и него. И сега, когато може да ходи е време да помислите за закупуването на първия му чифт обувки. Много видове обувки са на пазара, но кои са най-добрите за прохождащо бебе?
Американската академия по педиатрия (AAP) е разработила препоръки, за да ви помогне да намерите обувки, които са полезни и помагат докато бебето ви продължава да се учи да ходи.

Според AAP децата се научават да ходят, като захващат пръстите на крачетата си на земята и не се нуждаят от поддръжка на ходилото. Така че у дома, е добре да оставите детето си босо. Така насърчавате естественото развитие на краката.
Въпреки това, когато повърхностите са неравномерни, горещи, студени или каменисти, обувки трябва да се носят, за да се предпазят краката на децата.

AAP дава три конкретни съвета, които да следвате, когато пазарувате първия чифт обувки за бебето си: Обувките трябва да са леки и гъвкави, за да поддържат естественото движение на стъпалата. Предпазните верижки, трябва да са изработени от кожа или мрежа, за да могат крачетата на бебето да дишат.Подметките да са гумени, за да се предотврати подхлъзване или плъзгане.
www.sophiegiraffe.bg

http://www.parenting.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment