БЕБЕШКОТО ГОВОРЕНЕ - МЕСЕЦ ПО МЕСЕЦ


Когато бебето ви пораства, то постепенно развива езиковите си умения. Бебешките звуци бавно се трансформират в думички, а по-късно в изречения.
И така, кога бебетата започват да говорят и да казват първите си думи? Прочетете нашата статия, за да научите за това важно събитие в развитието на детето ви.

Раждане до 6 месеца: 
Какво прави вашето бебе: Бебетата се раждат, с умението да чуват. То ще започне да асоциира звуци, като свързва семейното куче с лаенето, например.Първото му общуване ще е с плач, но скоро ще започне да използва езика, устните и небцето си, за да издава типичните бебешки охкания и въздишки.
Какво може да разбере вашето бебе: Бебетата на 4 седмици могат да различат приличащи си срички като "ма" и "на". До 2 месеца те започват да свързват определени звуци с определени движения на устните.

4 до 6 месеца:
Какво прави вашето бебе: въздишките са заменени от гукане.Ще чуете звуци като г и к, м, у, п и б. То се фокусира върху познати думи, като собственото си име, или "мама" и "татко" като ключови думи, които помагат да се построй изречение.
Какво може да разбере бебето ви: На 4 месеца и половина то може да разпознае името си, но само като важна дума, като например "Здравей!" или "Чао!". Чак след най-ранните си 6 месеца то ще осъзнае, че името му всъщност се отнася за него/нея.
www.reia.bg

7 до 12 месеца
Какво прави вашето бебе: Гукането му ще започне да звучи по-скоро като думи. То умишлено ще повтаря звуци (като "гага") отново и отново. На около 9 месеца то ще започне да разбира жестове, ще започне да  посочва определени предмети и да мрънка, когато иска нещо. След като е на около 10 месеца то ще придобие по-голям контрол и ще започне да комбинира звуци. Първата дума често се появява на около 12 месеца.Първите цели думи могат да бъдат поздрави ("здравей" или "чао-чао"). Или може да са конкретни хора ("ма, ма" или "та, та"), домашни любимци (“куче” или “коте”) или храна ("вода," или "сок").
www.reia.bg

Какво може да разбере бебето ви: Бебето ви бавно започва да разбира няколко думи, неща като имена и ежедневни предмети като "бутилка" или "детско креватче". То разбира интонацията, осъзнавайки, че остър тон често означава "не!" или "Спри!http:
Източник:www.parents.com 
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment