ИСТОРИЯТА НА ТОПКАТА, КОЯТО ВИКА АНГЕЛИ




Топката, която вика Ангели Хранители, наричана още "Бола" или "Топка на хармонията", е бижу, което от векове съществува в културата на маите. Тази висяща сфера съдържа топка, която излъчва фин и хармоничен звън, когато се разклаща. Този звън успокоява. Легендата разказва, че мекият дрънкащ звук, който е уникален за всека Бола, е магия: има силата да повика Ангела Пазител на собственика на топката, за да го защити, да му осигури удобство и да го напътства през целия му живот.

В културата на маите тя е носена по време на бременност, за да предпази бременните майки и техните бебета. След 20-тата седмица бебето започва да чува гласа на майката. Тогава то, ще започне да чува и звънтенето на Бола. Много майки използват Бола когато искат тяхното бебе да се обърне в правилната позиция. Търсейки от къде идва звукът, бебето се обръща в желаната поза.


След раждането бижуто може да бъде запазено от майката или да бъде дадено на новороденото, за да го пази в съня му, да го успокоява и защитава, с невидимото присъствие на неговия Ангел Хранител.
Тази бижутерия може да се предложи като защитен амулет. Хармоничният й мек звук напомня как да живеем в настоящия момент - покана за успокояване на темпото в този динамичен модерен свят и за концентриране към това, което е от съществено значение.



Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment