БЕБЕТО ГО БОЛИ КОРЕМЧЕТО, КАКВО ДА ПРАВИМ

Болките в коремчето причиняват бебешки дискомфорт, което води до безпокойство и може да попречи на съня на бебето.
Потенциалните причини за болка в стомаха включват: лактозна непоносимост, колики, рефлукс, гастроентерит, запек, газове или чревна непроходимост.
Допълнителни симптоми като повръщане и диария могат да се появят в зависимост от причината за коремната болка. Нужно е да определите основната причина за болката, за да знаете как да лекувате или облекчите бебето.Така ще го успокоите.
www.sophiegiraffe.bg

стъпка 1
Наблюдавайте бебето си за други симптоми. Симптомите като повръщане, диария и висока температура може да показват по-сериозно състояние. Обърнете се към лекаря на Вашето бебе, ако се появят някой от тези симптоми.
стъпка 2
Поставете бебето си в топла вана, за да успокоите коремните болки. Може и да поставите топла кърпа или бутилка с гореща вода върху корема на вашето бебе. Избягвайте вода, хавлии или бутилки с вода, които са твърде горещи. Те трябва да се усещат топли - но не и горещи - на допир.
стъпка 3
Разтрийте корема на бебето, за да облекчите болката. Това действие също помага за премахване на газовете, които причиняват стомашни болки. Честото оригване на бебето, особено след хранене, също помага за намаляване на  болките от газове.
стъпка 4
Дайте на бебето си капки, против колики, ако подозирате, че колики са причината за неразположението му. Тези капки се продават в аптеките. Следвайте указанията за дозиране на опаковката или се свържете с лекаря на детето си за дозиране.
www.reia.bg

стъпка 5
Повийте бебето си в мекa пелена. Гушнето го и го люлейте за  да му осигурите комфорт.
стъпка 6
Ограничете бананите, ябълките, ориза и морковите, ако бебето ви вече яде твърди храни и подозирате, че запекът е източник на болка. Предложете му бебешка храна със сини сливи, круши и грах.
стъпка 7
Движете внимателно краката на бебето си назад и напред имитирайки колоездене, за да насърчите движението на червата. Това действие може да помогне и при болка от газове.
стъпка 8
Обърнете се към лекаря на детето си, ако болките в стомаха на бебето ви продължат в продължение на няколко дни.Обадете се незабавно, ако болката му се влоши. 
източник:http://www.livestrong.com
автор:SHELLEY FROST
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment