16 качества у детето, които задължително трябва да насърчавате


Развитието на характера на едно дете започва още в неговото детство у дома и продължава в юношеството. Ако вие насърчавате тези 16 характерни качества на силните хора у вашето дете, то това ще има положителен ефект върху неговото бъдеще.

1. Доброта
Това включва осъзнаването и признаването на стойността на един човек, дори когато детето не е съгласно с него. Да се научи как да се държи и да се отнася с другите е нещо много важно за това малчуганът трябва да знае, че всичко идва от дълбините на сърцето. Добротата включва чувствителност и емпатия към другите, независимо от обстоятелствата. 

2. Увереност
Ако научите вашето дете, че е много важно да е уверено в себе си и да вярва, то то ще може да преодолее всяко препятствие с грация и достойнство. Увереността в собствените му умения ще му помогне да постига целите си в живота. 

3. Да заслужава доверие
Когато един човек докаже, че може да му се вярва той получава уважението и възхищението на околните. 
Термометър GroEgg- www.grobag.bg
4. Честност
След доверието идва и почтеността. Един човек, който е отговорен и почтен ще успее както в личен, така и в професионален план. 

5. Интелигентност
Знанието се превръща в успех и увереност и това са двата компонента, които ще помогнат на детето да реши всеки един изпречил му се проблем. Освен това интелигентността и образованието са са тези, които ще му осигурят добра работа и успех в по-зряла възраст. 


6. Съчувствие
Грижата и разбирането на другите ще му помогне да израства като личност. Емпатията е това, което ни кара да осъзнаем каква е разликата в животите на отделните хора. 

7. Позитивно отношение
Положителното отношение у един човек е една от характеристиките, които привличат добрите хора към него. Умишлено когато детето ви е малко се старайте да се обграждате от хора, които ви вдъхновяват и насърчават. Използвайте тяхното присъствие, за да му показвате колко са важни най-веселите и положителни неща в живота. Положителната нагласа ни помага да видим доброто у себе си и у другите. 
www.compassion.com
8. Баланс
Насърчавайте детето си да бъде балансиран човек, защото точно балансът ни дава възможност да водим пълноценен живот. Правилното отношение към семейството, приятелите, здравето и богатството са от съществено значение за благополучието ни. 

9. Хладнокръвие 
Животът е пълен с предизвикателства. Хладнокръвието ще позволи на детето ви да остане спокойно когато възникват стресови ситуации. Да се научи да контролира емоциите си би йму позволило да поеме командването и да остане силно. 
Чанти за бебешки аксесоари PacaPod- www.Reia.bg
10. Щедрост
Щедростта е това, качество, което ни помага да живеем спокойно. Научете детето си, че е много важно да помага на нуждаещите се финансово или емоционално и така то всеки ден ще израства като индивид и ще се научи да обича дълбоко и силно. 

11. Да бъде подкрепящ човек
Да подкрепяме близките си е от съществено значение. Помогнете на детето си да разбере, че подкрепата, която оказва на близки роднини или приятели е това, което ще го накара да усети вътрешното щастие. Оказването на подкрепа затвърждава отношенията между хората. 
www.gbtimes.com
12. Кураж
Куражът е това, което ще помогне на рожбата ви да използва всички шансове в живота си със страст и това ще помогне да постигне себереализация. 

13. Здраве
Насърчавайте своето дете да се грижи за себе си и за своето здраве, както физическо, така и психическо. Физическите упражнения и здравословното хранене създават силен ум и тяло и ни държат в добра форма. 


14. Успех 
Докажете на детето си, че следването на мечтите с увереност и страст е нещото, което един ден ще превърне тези мечти в реалност. Можете дори да му помогнете да създаде списък със нещата, които иска да направи и да постигне и след това да разработите план за осъществяването им. 

15. Преодоляване на препятствията
Преодоляването на препятствията е това, което ни прави уверени и увеличава нашата вътрешна сила. Борбата ни позволява да изградим своите ценности и амбиции. Така че гледайте да насърчавате вашето дете да се бори, за да може да преодолее всички препятствия по пътя си. 

16. Талант
Всяко дете притежава определен талант, който само чака да бъде открит. Някои деца са по-талантливи, а други по-малко, но помнете, че ако забележите някакви заложби в детето си, то задължително ги насърчавайте. В стремежа си да развива своя талант детето ще придобие и увереност и ще се научи да бъде упорито и постоянно в действията и мислите си.  
Софи жирафчето -www.sophiegiraffe.bg


Източник: www.familyshare.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"