6 Мили истории на майки и деца


1. Разказ на Абигейл Уортън
Първи ден в училище, съвет на майка към нейното дете: 
В първия учебен ден аз стоях пред училище с пеперуди в стомаха и изразих най-голямото си притеснение към мама. "Как ще си намеря приятели?" Тя се наведе над мен и ми каза нещо, което помня и до днес: "Бъди неутрална. Бъди приятел с всички. Отнасяй се с тях еднакво справедливо!". От тогава до сега, през тези 20 години, аз живея с тези думи. Скоро ще завърша и ще стана част от реалния свят и знам, че когато този момент дойде със своите отговорности, в ума ми ще звучат думите "Бъди неутрална". 

2. Разказ на Бренда Бокор
Слингове Babylonia- www.Reia.bg
Един ден с моят 6-годишен син Николас отидохме на пазар в супермаркета. Той седеше в пазарската количка когато отидохме да разгледаме консервираните зеленчуци. "Какво ще кажеш за това, мамо?'- попита той и ми подаде една кутия с аспержи. Аз му казах: "Аспержите са моите любими зеленчуци, но са много скъпи." и го сложих обратно на рафта. Три месеца по-късно дойде Коледа и аз намерих грубо увит подарък под коледната елха. Беше консерва с аспержи. Николас беше въодушевен и обясняваше, че е спестявал всяка стотинка, за да може да ми купи най-хубавия подарък, който съм получавала някога. 

3. Разказ на Нел Миноу
www.reflectionsbyken.wordpress.com
Братовчедка ми току-що се беше преместила в Чикаго и беше бременна с второто си дете. Лекарят я уверяваше, че няма да роди много скоро, така че не беше проблем ако мъжът й замине за 3 дни в Лондон. Тъкмо когато останали сами съсъ сина й и самолетът на мъжа й излетял раждането започнало. Братовчедка ми се обадила на единствения човек, който познавала в Чикаго- нейния девер с молба да дойде, за да я вземе и да я закара в болницата. Между контракциите се опитала да намери някой, който да изпрати съобщение на съпруга й. От другата страна на океана мъжът й получил съобщение от капитана. Екипът на авиокомпанията бил страхотен, веднага след като слиза на Хийтроу, те го качват на обратен полет за Чикаго. На половината път над Атлантика, за втори път през последните 8 часа, мъжът получава бележка от капитана, но този път придружена с малка бутилка шампанско. Написаното гласи: "Момче е!" Следващия път когато братовчедка ми забременя мъжът й остана плътно до нея. 

4. Разказ на Саман Рахман
"Мамо, ти си фея!"- казах аз един ден на своята майка- "аз съм сериозна, мамо, ти знаеш всичко!". Тя ми каза: "Детето ми, аз винаги се опитвам да отговоря по най-добрият възможен начин и въпреки това когато пораснеш ти вече няма да имаш нужда от мен." "Не мамо, аз винаги ще се нуждая от теб и това никога няма да се промени." Едни нейни думи обаче, отекват в сърцето ми всеки път когато погледна към небето: "Скъпа дъще, никога нищо не остава същото освен синьото небе". Бяха на 10 години когато загубих моята фея. "Мамо, за едно нещо ти сгреши, аз все още имам нужда от теб!" 

5. Разказ на Робин Хайнс
Майка ми имаше страхотно чувство за хумор и се опитваше да види във всеки проблем положителна страна. Едно чувство остана в мен още от дете и това е начинът по който тя се забавлява дори само в собствената си компания. Спомням си, че се смееше когато плащаше сметките. Чудех се кое е толкова смешно на това да плащаш сметки и тя ми отговаряше: "Благодарение на тока ми е по-светъл живота", а за ипотеката казваше "още малко остава и всичко това ще бъде само и единствено наше". 

6. Разказ на Андреа Къртинас
Преди 35 години когато майка ми е била на 22 останала вдовица и станала майка в рамките на един месец. Животът, които тя си е била представяла й е бил откраднат за един миг. Тя се опитвала да продължи, но била изгубена, затова ме е оставила на семейството на моя баща, което да ме отгледа в САЩ. Някои хора я наричат слаба, други егоист, а аз мога да и се сърдя и да й бъда гневна. Вместо това съм благодарна, че имам такава майка, която е пожертвала собственото си щастие, за да ми осигури по-добър живот. Тя е смела, тя е моята майка. 

Кукла Lammily с реални пропорции на тялото- www/Reia.bg
Източник: www.rd.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"