12 ценни съвета от баба ми


Моята обичана баба, която вече не е сред нас винаги носеше със себе си един тефтер, където и да отидеше. В него тя съхраняваше ценни съвети и мъдри мисли, които е чула от различни мъдри хора. През моето детство по същия начин аз се опитвах да записвам всички съвети, които тя ми даваше на моя компютър, но малко преди да си отиде тя ми завеща своя тефтер. Всичко, което пишеше там беше наистина важно и ако трябва да съм честна промени живота ми и искам да ги споделя с вас с надеждата, че ще ви повлияят по същия начин. Това са всички неща, на които моята баба ме научи преди да почине. 

1. Приемайте нещата винаги с любов и разбиране!
Без значение какво правите и къде се намирате никога не спирайте да вярвате, че има светлина в тунела. Никога не си правете напразни очаквания и не изисквайте прекалено. Правете всичко по силите си, за да успеете, но същевременно се научете да приемате, че не винаги можете да контролирате всичко. След като сте направили всичко по силите си ако е писано да се случи ще стане.
Софи жирафчето мека спирала- www.sophiegiraffe.bg
2. Животът може да бъде много простичък!
Всички ние много често си казваме, че животът е много сложен, че всичко е трудно, а всъщност животът може да бъде съвсем простичък. Всичко, което трябва да направите е да съсредоточите енергията си в едно определено нещо в определен момент. Просто го направете по най-добрият начин, точно сега. Бъдете вие, бъдете активни и правете най-доброто, което можете. Това, което правите сега ще ви се върне в троен размер след време. 

3. Никога не се променяхте заради други хора!
Трябва винаги да се стараете да накарате хората да ви приемат такива, каквито сте, с всичките ви положителни и отрицателни черти. Винаги казвайте това, което мислите, дори мнението ви да е различно от това на останалите. Когато сте верни на себе светът вижда истинската ви красота, която до сега може би е била скрита. Трябва просто да намерите точното си място. 
www.theunboundedspirit.com
4. Вие не сте това, което сте били!
Всеки човек преминава през много етапи в живота си. Учил се е от всичко, бил е нараняван, бил е щастлив и е съвсем нормално да се промени. С всеки изминал ден ние научаваме нови и нови неща, които ни променят малко или много. В един момент всеки осъзнава, че вече не е това, което е бил и това е съвсем нормално. Променяме се. Случва се наши близки приятели да ни казват, че сме се променили и тонът им да е малко укорителен, но в такъв момент е добре да им кажете: "Разбира се, че съм се променил/а, ти също. Всеки се променя!"

5. Всичко, което се случва е за добро!
Важно или маловажно събитие, лошо или хубаво такова, в крайна сметка всичко, което ни се случва е за наше добро. Всичко, през което преминаваме ни помага да порастем, прави ни по-добри хора и ни лекува. Не се страхувайте да опитвате, дори и да се провалите, защото в крайна сметка това е само малка част от плана на живота да ви превърне в това, което иска да бъдете. 

6. Изберете щастието, а не парите!
Много хора живеят с мисълта, че наличието на много пари ще ги направи щастливи, но стремежът към богатство е лишен от смисъл. При всеки избор, който ви се налага да правите помислете дали това ще ви направи щастливи, а не дали ще помогне на вашата банкова сметка. По този начин когато достигнете определена възраст вие ще знаете каква е истинската стойност на нещата, а не тяхната цена. В крайна сметка ще разберете, че най-хубавите неща в живота не могат да се купят с пари, а именно любовта и приятелството.
Музикална кутия Карусел- www.sophiegiraffe.bg
7. Бъдете позитивни!
Едно нещо трябва да разберете в живота на всяка цена, а именно, че ако не сте доволни от нещо, то не са виновни обстоятелствата, а вашето решение да бъдете нещастни е в основата. Всеки път когато животът ви поставя пред трудности и изпитания се усмихнете широко и преодолейте всичко с радост. Вземете решението, че ще бъдете щастливи и направете всичко по силите си, за да запазите това чувство. Това всъщност е тайната на истинското щастие. 

8. Давайте цялото си внимание на хората, които обичате!
Много често ние приемаме най-близките си хора за даденост. Когато някой близък ни попита как сме е хубаво и ние да отговорим със същото и да се поинтересуваме от неговия ден. Ако чувствате, че вашите приятели се нуждаят от вас, не се притеснявайте, вие сте източник на светлина и надежда за тях. 

9. Дайте свобода на любимия човек!
От време на време е хубаво да давате свобода на любимия човек. Всеки има нужда от лично пространство, за да се развива и да се чувства добре. Вие можете да им помагате със съвети, но задължително трябва да имате силата да ги оставите сами да построят своя свят.
www.elllo.org
10. Понякога се налага да оставим някои хора в миналото!
Много често се налага да престанем да общуваме с някои хора, Мислейки някой за приятел ние не осъзнаваме, че много от тези "приятели" всъщност ни вредят и е по-добре да не бъдат част от нашия живот. Научете се да разчитате на хора, които могат да ви помагат да растете и които ви вдъхновяват. 

11. Ще разберете някои неща едва след време!
В края на краищата хората съдят за вас по вашите действия и постъпки, затова вместо да се опитвате да впечатлите всички правете това, което ви диктува сърцето и не се страхувайте. Не забравяйте, че един ден хората ще ви кажат: "радвам се, че опита" или "не мога да повярвам, че си го направил", а не "иска ми се да го беше направил". 

12. Престанете да живеете за "щастливия край"!
Ние хората сме склонни да търсим хепи енд във всичко, което правим. Иска ни се винаги да усещаме чувството за щастие, но това не винаги е толкова лесно. Вместо дълго време да търсите щастливия край на нещо, то по-добре да търсите новото начало. Никога не се страхувайте да приключите нещо и да дадете старт на нещо ново. Стремете се да се възползвате максимално от времето си на тази земя. 

Това са съветите на моята баба, които промениха живота ми. Почивай в мир, Бабо!
Ръчно изработени кукли Magic Baby- www.Reia.bg


Източник: www.ba-bamail.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"