7 филма, които трябва да гледате с вашите дъщери или с приятелки на Коледа


Ако сте майка, която иска да е близка с дъщеря си по време на нейния пубертет, значи е време да се сгушите заедно на дивана и да гледате тези филми. 
Дали изкуството имитира живота или е обратното, тези филми улавят сложността на майчинството и предизвикателствата, които идват с него и не се отнасят само до смяна на пелени или до липсата на сън. Тези филми се ровят дълбоко във взаимоотношенията на майката с нейния съпруг, с децата и дори с приятелите й. Има огромно количество филми за майки, филми, които са пълни с уроци, смях и сълзи, но ако имате нужда от списък с такива, с който да стартирате ето ви един такъв. Филми, които да гледате на Коледа с вашите дъщери или приятелки. 

1. За тези майки, които имат малки дъщери 
Анимационният филм "Храбро сърце" разказва за принцеса Мерида, здравомислеща девойка, която умее да отстоява позициите си и прави това, което си поиска. Тя се сблъсква с майка си когато идва моментът, в който за нея трябва да бъде избран подходящ съпруг, както диктуват традициите. Diseny Pixar свършват добре своята работа, защото разказват за непоколебимите решения на родителите и същевременно защитават момичешката сила и независимост. Хубаво е да гледате този филм с вашата дъщеря или пък сами. Между другото има песен със същото заглавие, която също може да помогне за повишаване на увереността.  

2. За майките, които са отегчени от сивото ежедневие
Филмът "Палави мамчета" задължително трябва да се гледа с най-близките ви приятелки и с много чувство за хумор (това наистина е важно за този филм). Ейми (Мила Кунис) е надценила способността си да бъде супер майка и се опитва да направи всичко перфектно, но обикновено резултатите са катастрофални. Тя най-накрая осъзнава, че върху нея се стоварват всички изисквания на майчинството, без никой да й помага и това е моментът, в който започва майчинският бунт. В епохата на нападки и порицаване този филм напомня на всички майки, че те наистина правят най-доброто за своите деца по техен собствен начин и стил. Никой не е съвършен и затова вместо да се съдят, майките трябва да се подкрепят взаимно. 

3. За майките и вторите майки
"Втората майка", това е трогателна история, която улавя двете страни на монетата. Джаки (Сюзън Сарандън) не може да приеме, че съпругът й Люк е оставил нея и децата им и се е преместил да живее с младият фотограф Изабел, която безкрайно обича професията си, но по стечение на обстоятелствата е принудена да бъде втора майка на децата на Люк. Децата на Джаки, смятат, че тя е най-страхотната майка на света и не могат да приемат втората си майка. В един момент обаче, Сюзън разбира, че има рак и двете жени правят всичко възможно, за да се обединят в името на децата. Този филм показва, че хармоничните отношения между бивши партньори е напълно възможно. 

4. За майките и техните съвременни семейства
Изящно написан и добре изигран филмът "Децата са добре" може да ви изненада с уроците, които съдържа в себе си, особено когато става дума за съвременно родителство. Тази всепризната съвременна трагикомедия проследява историята на двете майки-лесбийки Ник и Джулс (Анет Бенинг и Джулиан Мур) и техните две деца тийнейджъри Джони и Лейзър, които са от един и същи баща- неизвестен донор. Двете деца решават, че трябва да намеря своя баща и да го направят част от семейството, но възниква проблем когато едната от майките се влюбва в биологичния баща. Този филм осигурява поглед в реалността, в която еднополовите връзки са често срещано явление.

Бонус: Софи жирафчето- най-любимата бебешка играчка!!!

5. За майки, които не могат да се видят в очите на дъщерите си и обратното
Създаден по едноименния роман на Ами Тан филмът "Клуб "Радост и смях" или "Клубът на щастливците" е класическа история на живота на 4 китайски майки, които са емигрирали в САЩ и изпитват непреодолими културни различия с хората там. Филмът проследява и техните сблъсъци с дъщерите им, които растат в един съвсем различен от техния свят. Радости, скърби и богатства са в основата на надеждите мечтите и триумфа на две поколения, чийто случки променят живота им. 

6. За всички жени, които искат да преоткрият себе си
Separada определено не е филм, който ще ви дойде на ум на гледате на Коледа, но си помислете за колко много хора този празник е символ на самота. Това са хора, чийто деца са далеко или пък се борят с други проблеми. В такива моменти една жена често има нужда просто да си поплаче, да се разгневи и след като това премине да се изправи пред новата година с високо вдигната глава. Този класически филм с Марисел Сориано може много да помогне на жени в такова положение. Героинята й Мелиса открива, че съпругът й е изневерявал и това води до тяхната раздяла. Тя поема по пътя на изцелението от предателството и цели възвръщане на самочувствието си, изправяйки се пред предизвикателството да бъде самотен родител. 

7. За родители, които живеят далеч от своите деца и не могат да се грижат за техните нужди
Трогателната история на Вилма Сантос е това, което ни напомня, че всеки ден трябва да бъдем благодарни за миговете с децата ни. Във филма "Детето" тя е майка, която се връща при семейството си след като 10 години е работил в чужбина. Сега тя е готова да бъде майка на 100% , но с болка открива, че това няма да бъде никак лесно, като се има предвид, че децата й почти не я познават и се налага да изтърпи много сълзи и обиди.

Бонус: Куклата Lammily - научете дъщеря си да обича себе си такава, каквато е!!!



Източник: www.smartparenting.com.ph
Видеоматериал: www.youtube.com 
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"