10 неща, които вашата майка никога не ви е казвала


Повечето майки по света са пример за безкористност, състрадание, преданост и любов. Да се обясни майчинството чрез логични факти не е възможно, за да се разбере е нужно просто да имате дете. Има много неща, които една майка никога не казва на своето дете, но това е само единствено защото го обича безрезервно. Ето част от тях:

1. Майките ни често са плакали заради нас
Майките ни плачат когато разберат, че сме бременни, плакали са когато са ни родили и са ни прегърнали за пръв път. Тогава са викали от щастие, но и от страх и тревога. Трябва да знаем, че нашите майки чувстват нашата болка и колкото и да не ни се вярва или да не го разбираме това е така.
www.worldpediatricdental.com
2. Искали са последното парче торта
Много често когато остане последното парче от тортата нашите майки го отстъпват на нас, но това не значи, че и те не искат да го изядат. Те знаят, че ще ни направят по-щастливи ако си премълчат и ние изядем парчето.
Подаръчно куфарче Париж- www.sophiegiraffe.bg
3. Тях също го боли
Когато сме съвсем малки и дърпаме косите на майките си или ги хапем те изпитват болка, но мълчат. Понякога когато спим заедно с тях можем да ги ритнем неволно и да ги нараним, но те пак мълчат. Да не говорим за 9-те месеца, които сме прекарали в коремите на майките си и сме им причинили толкова много болка и дискомфорт.
www.rottex.net
4. Тя се страхува
Майките ни винаги са се страхували за нас. От момента, в който са разбрали, че ще се появим те правят всичко възможно да ни защитят. Това са жените, на които им се иска да кажат "не" когато тяхна приятелка или съседското момиченце искат да гушнат детето й и жените, които въпреки това разрешават, но сърцето им се свива, защото чувстват, че децата им могат да бъдат защитени най-добре в техните прегръдки. Майките ни са тези жени, които остават до късно, за да ни изчакат да се приберем и сме в безопасност и стават рано, за да ни приготвят закуска. При най-малките спънки майките ни са до нас и са готови да ни помогнат, те са тези, които ни успокояват когато имаме кошмари и стоят с нас докато се уверят, че сме добре.
Чанта за бебешки аксесоари Renolux- www.Reia.bg
5. Те знаят, че не са перфектни
Майките ни са най-строгите критици на самите тях. Те познават всичките си недостатъци и понякога се срамуват от тях, особено от тези, които са свързани с нас. Всички жени искат да бъдат перфектни майки, но всеки човек греши и е нормално, защото никой не е перфектен. Има майки, които никога не успяват да си простят някои постъпки и искат да могат да върнат времето назад и да направят нещата по различен начин, но това няма как да се случи. Така че ние трябва да бъдем мили с майките си, защото те са направили най-доброто, на което са били способни. 

6. Майките ни ни гледат докато спим 
Имало е нощи, в които майките ни са стояли будни с нас и са ни чели приказки, за да заспим, а в същото време едва са държали очите си отворени. В момента обаче, в който ние сме заспивали тяхната умора е изчезвала за секунди, защото са ни гледали как спим и са изпитвали толкова много любов, независимо от всичко.
www.gettyimages.com
7. Майките ни са ни носили много повече от 9 месеца
Колкото и да е странно е така. Майките ни са ни държали докато са чистили, докато са се хранели и дори когато са спали, защото това е бил единственият начин и те да притворят очи. Ръцете са го болели, кръстът също, но въпреки това те са ни държали в обятията си от любов. Те са ни обичали, целували са ни и са играли с нас. Те са знаели, че по този начин ние се чувстваме защитени и щастливи, а другото не е имало никакво значение. 

8. Разбиваме сърцето им всеки път когато им повишим тон
Няма по-ужасен и силен звук за майките от нашите викове или дори от острите ни погледи. Да не говорим за моментите, в които майките ни виждат как ние плачем и се опитват да направят всичко, за да спрем, защото нашите сълзи разбиват сърцето им.
Сбруя за стол - Grobag- www.grobag.bg
9. Майките ни винаги ни поставят на първо място
Ние винаги сме първи за тях. Дори ако се налага да останат без храна, без вода, без душ, заради нашите нужди. Те са способни да прекарат целия ден в това да отговорят на нашите нужди, независимо, че накрая на деня нямат капка енергия за себе си. И въпреки това на другия ден майките ни са готови да повторят всичко отначало.
www.ittybittygiggles.com
10. Майките ни са готови на всичко за нас
Да бъдеш майка е едно от най-трудните предизвикателства за всяка жена, защото майчинството е това, което преминава много граници. Майките плачат, наранявани са, грешат, учат се, но в същото време изпитват огромна радост от това, че в сърцата им има толкова много любов. Въпреки цялата болка и скръб късно вечер и рано сутрин майките ни ще направят всичко за нас, защото за тях ние сме най-важни на света. Така, че следващият път, в който видите майка си й кажете колко много й благодарите и как силно я обичате. На нея това никога няма да й омръзне. 


Източник: www.brightside.me
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"