15 трика, с които да направите Коледата незабравима


Всички сме в очакване на най-светлия зимен празник-Коледа, изпълнени сме с надежди и ни се иска тази Коледа да е по-добра от всички до сега. Има няколко трика, благодарение на които вашият празник ще бъде наистина незабравим. 

1. Различни размери лампички
Можете да вземете различни по размер лампички за елхата и когато ги включите дървото ще изглежда наистина приказно. 

2. Светлоотразителна декорация
Ако добавите към Коледната елха няколко светлоотразителни играчки, то тя ще изглежда много по-ярка и с много повече светлини, които да озаряват стаята. Гледката би била изключително красива.

3. Опаковайте подаръците за отрицателно време
Ако нямате достатъчно време за опаковане на подаръците можете да използвате този трик. Просто опаковайте подаръка в обикновена хартия като на нея изрежете форма на половин елха и след това просто я огънете навън.

Бонус: 


4. Хартиени снежинки
Правенето на хартиени снежинки и поставянето им като украса на прозорците е една от най-простите и в същото време много оригинални идеи за Коледна украса, но има една идея, която сякаш засенчва всички останали и това са снежинките от лепило. 

5. Орнаменти, изработени от тесто
Не е нужно да харчите много пари за материали ако искате да направите собственоръчно украсата за елхата. Просто можете да си направите различни елементи от тесто, което, в случая, върши почти същата работа като глината. Освен това вашето дете може да ви помага и така заедно да прекарате чудесно.

6. Декорации от стари опаковъчни хартии
Във всеки дом може да се намери стара опаковъчна хартия, дали от подарени на вас подаръци или пък останала от ваши опаковки. Не ги изхвърляйте, защото с тях можете да си направите страхотни декорации,

7. Как да прикрепим украсата по стените
Ако искате да поставите декорации по своята стена, но се притеснявате, че лепилото може да остави отпечатъци по нея, преди това поставете парче тиксо на стената и върху лепилото. 

8. Скриване на основите на Коледната елха
Един обикновен кашон спокойно може да скрие основите на вашето Коледно дърво. Просто го опаковайте в празнична хартия и той ще изглежда перфектно. 

9. Празнични съдове за вечеря
С един обикновен маркер можете да изрисувате стари чаши, които почти не използвате. Декорираните чаши могат да освежат масата и да донесат още повече настроение на празничната вечеря. 

10. Приказни светлини за дома
Много често когато поставите Коледните лампички на елхата зеленият има кабел започва да ви дразни и се опитвате да ги прикриете. В такъв случай един златен спрей би ви свършил страхотна работа. Просто напръскайте кабела и проблемът ще бъде решен за няколко минути. 

11. Да си направим празнични панделки за няколко минути
Наистина не е необходимо да прекарвате много време в украсяване на вашия дом за Коледа. Можете просто да си направите панделки от различни цветни ленти. Става бързо и лесно.

12. Коледни сладки
Какво е Коледа без Коледни сладки. Можете да си закупите различни форми за сладки да направите сладките във форма на елха, звездичка или снежен човек. 

13. Празнични чаши
Купете си един чифт Коледни чорапи и с тях направете страхотен калъф за сутрешното си кафе. 

14. Изсушаване на борови шишарки
Преди да използвате боровите шишарки като украса е добре да ги изсушите и да ги почистите. Можете да направите това като ги поставите във фурната за 20-30 мин. на 200 градуса. Това ще помогне да не влизат излишна влага и буболечки в дома ви. 

15. Малко Коледно дърво
Ако се чудите как да си направите малко Коледно дърво, просто вземете няколко клона от ела и го поставете във ваза, като след това ги украсите. 

16. Различни Коледни играчки
За да бъде вашата елха различна използвайте Коледните топчета Софи жирафчето. Вижте го тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/za-igra-bg/xristoygenniatiki-mpala-sofi-kamilopardali-bg.html 


Източник:www.brightside.me
Снимков материал: www.brightside.me
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"