10 храни, които балансират хормоните


Дори да пазите диета и да правите упражнения по определена програма небалансираните храни могат да саботират целта ви да отслабнете. Хормоните в тялото помагат за контрола на вашия метаболизъм и за съхранението на мазнините в организма. 
За да поддържате баланса на вашите хормони, да бъдете здрави и да помагате на вашето тяло да губи мазнини, прибавете тези 10 балансиращи хормоните храни към вашата диета. 

Чанта за бебешки аксесоари Renolux- www.Reia.bg
1. Авокадо
Авокадото съдържа вещество, известно като бета-систерол, което помага за загубата на тегло. Бета-систеролът е този, който намалява количествата холестерол в кръвта, балансира нивата на кортизол и намалява рисковете от възпаления вътре в организма. 
www.yahoo.com
2. Ядки
Ядките съдържат бета-систерол, който, както вече споменахме, спомага за баланса в тялото. Бадемите съдържат протеини и фибри и са известни с това, че намаляват нивата на холестерола и освен това независимо, че съдържат мазнини и въглехидрати, те помагат да се отървем от излишните килограми, защото в тях няма наситени и нездравословни мазнини. Изследвания сочат, че орехите са много добър източник на мелатонин, който спомага за спокоен и здрав сън. 
www.anti-agingfirewalls.com

3. Годжи бери
Зърната от годжи бери са богати на антиоксиданти, благодарение на които можем да запазим тялото си здраво. Чрез тях черният ни дроб работи добре, имунната ни система е силна, а щитовидната ни жлеза е в норма. Годжи бери е с високо съдържание на желязо и оказва противовъзпалителен и антибактериален ефект. 
www.finansirane.eu
4. Канела
Канелата има способността да ускори обмяната на вещества и да стабилизира нивата на кръвната захар, което може да помогне за загубата на тегло. Тя също има противовъзпалителни и антибактериални свойства, благодарение на съдържанието на цинамалдехид, и така можем да поддържаме тялото си здраво. Предпазва от инфекции на пикочните пътища, разрушаване на зъбите и подсилва функцията на мозъка. Можете да поръсите малко канела върху овесените си ядки и да се насладите на пълноценната си здравословна закуска. 
www.organicauthority.com
5. Зелен чай
Проучвания показват, че екстрактът от зелен чай спомага за добър метаболизъм и за изгаряне на мазнини. Зеленият чай стимулира енергията и блокира освобождаването на хормона на стреса кортизол, което ограничава натрупването на мазнини в областта на корема. 
www.lifehack.org
Софи жирафчето-мека топка- www.Reia.bg
6. Нар
Нарът е плодът, който има най-високо анти-раково свойство. Противовъзпалителните и антиоксидантните му ефекти помагат на тялото да се бори с различни болести. Освен това нарът има същите естрогени, който женските яйчници произвеждат- естрадиол, естрон и естриол. Добавянето на нар към вашата диета може да спомогне и за намаляване на промените в настроението. 
www.blog.sousvidesupreme.com
7. Кукркума
Добавянето на куркума към ястието няма да повлияе само на неговия вкус. Кукркумата естествено намалява възпалението, болката и подуването на тялото. Освен това балансира хормоните в тялото и поддържа имунната ви система в супер форма. 
www.mnn.com
AddBaby несесер първа помощ- www.Reia.bg
8. Ябълки
Ябълките съдържат флавоноид, известен още като кверцетин, който работи като естествен антиоксидант и антихистамин в тялото. Изследователи са установили, че кверцетина повишава издръжливостта и увеличава аеробния капацитет, което прави ябълките едно чудесно допълнение към диетата ви за отслабване. 
www.rosannadavisonnutrition.com
9. Броколи
Може и блоколите да не ви харесват особено много, но те съдържат големи количества фитохимикали, наречени изотиоцианати, които играят съществена роля за метаболизма. Изотиоцианатите имат свойството да неутрализират ефекта на карциногените и да улесняват изхвърлянето им от тялото, което спомага за спиране на развитието на туморни клетки и също така да намаляват размера им ако има такива. 
www.upi.com

10. Семена от чиа
Семената от чиа са безглутенови зърна, които можете да прибавите към почти всяко едно ястие. Те са най-големият източник на Омега-3 и най-високият източник на фибри. Семената от чиа балансират хормоните чрез стабилизиране на нивата на кръвната захар, подобряват инсулиновата чувствителност и облекчават болките от шипове и кръвното налягане. 
www.superfoodly.com




Източник:www.davidwolfe.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"