11 начина да намерите повече радост в майчинството


Няма съмнение, че майките обожават своите деца и любовта им е абсолютно неограничена. Но понякога радостта от това да бъдем майки се губи, защото сме много заети с домакинството, с работата, с грижата за нуждите на всички, но не и за нашите собствени. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да откриете отново радостта от това да бъдете майки. 

1. Стъпка назад
Опитайте се да отстъпите крачка назад и просто да наблюдавате. Спрете да се взирате в календара на хладилника, който е пълен с хиляди задачи. Просто гледайте как децата ви си играят помежду си, слушайте ги как си говорят и какви идеи им хрумват за тяхното бъдеще. Забавете темпото дори за 5 минути.
Подложки за бебешки колички AddBaby- www.Reia.bg
2. Почивка
Изразът "липсите правят сърцето по-издръжливо" се потвърждава, така че ако имате възможност да отидете някъде за една вечер, един уикенд или дори за повече не се колебайте, а го направете. Това ще бъде полезно за вашия здрав разум, но най-важното е, че ще бъдете изпълнени с радост когато се приберете и видите детето си. Пътуването може да ви напомни колко голям дар е детето ви и каква прекрасна привилегия е да бъдете родители. 
www.babble.com
3. Спомнете си
Спомнете си кое точно ви накара да искате да имате деца, родители често забравят това. Спомнете си как се почувствахте когато за пръв път видяхте своето бебе. Спомнете си как се чувствате когато детето ви увие ръце около врата ви и ви каже, че ви обича. Просто си спомнете. 

4. Играйте с децата
Идеята обаче, не е просто да играете с децата, трябва да играете като дете. Това означава дори да скачате на батут ако е необходимо, скачайте по леглото, дори ако ви болят краката. Игрите с детето винаги ще ви напомнят радостните ви мигове заедно.
www.scarymommy.com
5. Живейте за мига
Живейте за мига, колкото и трудно да е това. Всеки път се старайте да не мислите нито за бъдещето, нито за бъдещето. Оставяйте тревогите настрани доколкото това е възможно. Постарайте се да го правите, за да не губите радостите от живота. 

6. Бъдете благодарни
Задължително трябва да бъдете благодарни за това, което имате, здравето на детето ви, вашето, покривът над главите ви, щастието да бъдете заедно и моментите, в които се смеете заедно. Бъдете благодарни всеки ден за нещата, които имате възможност да правите с вашето дете.
Слингове Babylonia- www.Reia.bg
7. Тишина
Опитвайте се понякога просто да постоите на тихо с детето си. Недейте да играете, недейте да разговаряте, а просто постойте тихо заедно.Ако детето ви е още съвсем малко и не разбира можете да наречете играта "Мълчанка", за да може и то да се забавлява, опитвайки се да победи. 

8. Вашето време
Намирайте време за своите приятели и прекарвайте забавни моменти с тях. По този начин вашите батерии ще се заредят отново.
www.lifeoceanside.com
9. Намерете подкрепа
Няма нищо лошо в това, че от време на време се чувствате претоварени от това да бъдете майка. Това не ви прави лош родител. Просто поговорете с вашия партньор за чувствата и притесненията ви. 

10. Непланиран момент
Не правете план на целия си ден. Трябва да имате време, в което спонтанно сте решили да отидете в парка, да се посмеете на шегите от някое телевизионно предаване или да опечете бисквитки заедно с детето ви. Спонтанното забавление понякога може да ви върне радостта.
Бижута за бременни Bola- www.Reia.bg
11. Намерете щастието
Потърсете малките неща, които могат да ви направят щастливи. Какво по-хубаво от сутрин с чаша горещо кафе, сгушени на дивана с вашето дете,  четейки любимата му книга заедно. Щом видите неговата усмивка веднага ще усетите, че и вие се усмихвате и сте щастливи. 

Не е тайна, че да бъдете майка не е лесна задача. Но с упоритата работа идват и наградите, а именно да гледате, как вашето расте като добър човек. Може ли да има нещо по-радостно от това?


Източник:www.familyshare.com


Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"