Защо е по-лесно да имаш повече от едно дете?


Много жени смятат, че да имаш повече от едно дете е наистина сериозно предизвикателство. Не веднъж сме чували израза "Аз с едно едва излизам на глава а какво остава с повече". Да не говорим, че когато една жена види майка с близнаци първото нещо, което си казва след като изрази възхищението си от това колко са сладки е "как ли се справя тази майка с две деца едновременно". Но повече жени, които раждат повече от едно деца твърдят, че е много по-лесно с повече деца. Ето защо е така.

1. Променяте своите възгледи
След като родите второто си дете вие определено губите интереса си към книги и курсове за родители. Просто осъзнавате, че най-добрият учител е вашата интуиция. Вече добре знаете кое е най-доброто за децата и кое не е. Започвате да ги възпитавате по свой собствен модел, който е основан на вашите чувства, което е гаранция за успех, независимо, че има моменти, в които може би ви идва да се застреляте, защото да се карате на едното дете, а другото да се опитва да го защити не е лесно, нито пък е лесно да се налага да вземате една страна в техен спор. Има обаче и моменти на истинско щастие, усмивки и споделяне на радостта. За това си заслужава нали?
Слинговете Babylonia- www.Reai.bg
2. Дори слънцето не може да огрее едновременно навсякъде
Искат или не по-големите деца се научават на самостоятелност когато са част от голямо семейство. В крайна майката наистина не може да бъде навсякъде и ако големият батко или кака имат нужда от нея, но тя се занимава с по-малките, се налага сами да се справят със ситуацията. И така с течение на времето по-големите започват да помагат на родителите си. 
www.sparefoot.com
3. Чао самота
Когато имате повече от едно дете е почти невъзможно да чуете израза "Скучно ми е". Това е хубавата страна на голямото семейство. Никой никога не е сам и винаги има компания, но пък от друга страна съществува постоянен риск от избухване на "война", а именно скандал между децата. И по законите ма Мърфи това обикновено се случва когато готвите или когато сменявате памперса на бебето, когато тъкмо сте заспали или се къпете. Но в крайна сметка е прекрасно да наблюдавате децата ви да играят, да виждате уважението и любовта, която имa помежду им и дори когато те се карат вие ще виждате колко държат един на друг. Освен това ако имате две момичета, то те винаги ще си бъдат подкрепа, ще си дават съвети и ще ви обичат безрезервно. 
www.smithsonianmag.com
4. Липсата на разглезеност
Ако имате две и повече деца то е напълно невъзможно те да бъдат разглезени в хода на възпитането им, освен ако разбира се не мултимилионер. Такива деца обикновено се научават да споделят своите играчки, книги, храна и разбира се, вниманието на родителите, бабите и дядовците. Те стават част от колектива, което ги научава на уважение към чуждото. Много е важно да не забравяте, че вие на първо място трябва да цените себе си, защото вие сте свързващото звено у дома. Ако вашите деца виждат, че вие се грижите за себе си, ще имат перфектен пример за тях. 

5. Винаги заедно
Празниците са прекрасни в дома на голямо семейство с много деца. За Коледа всички заедно могат да украсят голямата елха и да заложат хилядите лампички. За да може вашата елха да е най-красива в този празничен момент предлагаме Коледното топче Софи жирафчето, което прави елхата наистина приказна. Вижте го тук: http://www.sophiegiraffe.bg/avtentichnata-sofi-bg/koledno-topche-sofi-zhirafcheto.html


Happy mama
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"