25 идеи са приказна Коледна украса


Коледа е зад ъгъла и с нея идват елхите, панделките, коледните играчки и светлините...какво да правим с всички тях? Не позволявайте на стреса, който ви обзема по Коледа да погуби коледния ви дух. Подбрахме за вас 40 идеи за това как да декорирате приказно дома си за този светъл празник.

1. Включете фенери в своя дизайн
Можете да използвате фенери, в които да поставите свещички и различни други малки орнаменти, за да допълните Коледния дух.
www.southernliving.com

2. Използвайте различни цветови схеми
Коледното декориране не трябва да се ограничава само до червено и зелено. Хубаво е да използвате различни цветни схеми, които освежават и носят празнично настроение. 
www.designrulz.com

3. Направете си банер
Можете да използвате хартия или плат, на които да изпишете някаква дума като Коледа или Дядо Коледа и т. н. и да закачите творението си над камината примерно.
www.houzz.com

4. Включете естествени материали в своя дизайн
Използвайте шишарки и други естествени материали, за да можете да създадете чувство за уют в дома си.
www.pinterest.com

5. Украсявайте заедно
Коледа е семеен празни и съответно няма по-хубаво нещо от това цялата фамилия са се включи в украсяването на дома. 
www.interestingresources.com

6. Сложете украшение на стената
Става въпрос за определено платно, на което да закачите различни Коледни украшения. Това е нещо, което отнема доста време, но пък резултатът е невероятен. 
www.pinterest.com

7. Използвайте стари Коледни картички
Ако през годините сте събрали много Коледни картички не ги изхвърляйте, защото с тях можете да си направите прекрасен колаж, който да ви донесе настроение или птк да изрежете елементи, които да превърнете в Коледен гирлянд. 
www.cbus52.blogspot.bg

8. Използвайте снимки, за да разпределите подаръците
Това е страхотен жест, който едновременно ще подобри дизайна на вашите подаръци и ще накара всеки член на семейството да се почувства специален. 
www.lifehack.org

9. Напълнете буркани с Коледни лакомства
Прозрачните буркани, пълни с шарени бонбони могат да бъдат чудесна декорация и същевременно любими на най-малките членове на семейството.
www.pinterest.com

10.Сложете Коледни чорапи навсякъде
За празничната вечеря можете да поставите чорап с имената на членовете на семейството на съответния им стол. Чорапите могат да бъдат поставени на много различни места, това е ваш избор. 
www.potterybarnkids.com

11. Помислете за алтернативен вариант за елха
Ако имате много малко свободно пространство или сте алергични към бор и освен това не искате изкуствена елха, то можете да помислите за друг вариант. Пример за това е да вземете различни по големина пръчки и да ги поставите на стената във формата на елха. 
www.godfatherstyle.com

12. Добавете съответстващи елементи
Хубаво би било да добавите малки украшения в цветове, които съответстват на стаята, в която искате да стоят. 
www.lifehack.org

13. Използвайте буркани като свещници
Ако нямате истински свещници можете да превърнете старите бабини буркани в такива като поставите в няколко такива свещи, които да внесат нотка уют в дома ви.
www.thebudgetdecorator.com

14. Превърнете хладилника в снежен човек
За Коледа можете да махнете всички магнити от хладилника и вместо това да го облепите с ръчно направени стикери, които да го превърнах в снежен човек или в Дядо Коледа. Това би накарало всички вкъщи да се усмихват.
www.handsonaswegrow.com

15. Пускайте Коледни песни
Какви са Коледните празници без Коледни песни? Пускайте такива да звучат докато украсявате, а ако имате музикант в семейството може да си направите караоке.
www.mp3jam.org

16. Превърнете Коледните чорапи в държач за прибори
Можете сами да си оплетете или да закупите от магазина малки Коледни чорапчета, в които да поставите приборите на празничната вечеря.
www.pinteres.com

17. Венец с шишарки
Зелените венци не са единствената алтернатива за украса на вратата. Можете сами да си направите венец като си съберете шишарки, оплетете ги в клонки, горски плодове и други естествени материали.
www.pinterest.com

18. Разположете подаръци по ъглите
Истинските подаръци разбира се, стоят под елхата, но за да внесете Коледно настроение у дома можете да използвате празни кутии, опаковани като подаръци и да ги поставите по ъглите на вашия дом.
www.lifehack.org

19. Направете си "какаов бар"
Няма нищо по-хубаво от горещ шоколад у дома, докато навън тихо се сипе снегът. По този начин ще се вдъхновите.
www.lovefromtheoven.com

20. Не забравяйте да украсите вътрешната част на вратата си
Много хора поставят венец на външната част на вратата си, но защо да не добавите украса и на вътрешната страна? 
www.pinterest.com

21. Коледа в кухнята
Голяма част от времето по Коледа се прекарва в кухнята, затова можете да си закупите едно съвсем малко Коледно дръвче, което поставите някъде, за да може да готвите с много настроение. 
www.ccabinet-dev.sgnet-solutions.com

22. Елегантни снежинки
Изрязването не е само за най-малките. Можете да закупите светна хартия и да си изрежете елегантни снежинки, които да закачите да висят над масата, за да донесат стил и уют.
www.decoradvisor.net

23. Изненадайте гостите си с коледни възглавници
Можете да си закупите Коледни възглавници, които да поставите по диваните и столовете
www.pinterest.com

24. Украса на прозорците
Можете да закачите Коледни топки на прозорците посредством панделки.
www.christmas.snydle.com

25. Интересни играчки
Можете да използвате по-интересни Коледни топки, а не стандартните. Пример за такива са Коледните топчета Софи жирафчето, които ще донесат на вас и децата ви много усмивки и настроение. Вижте го тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/za-igra-bg/xristoygenniatiki-mpala-sofi-kamilopardali-bg.html


26. Коледни подаръци
Ако искате да подарите прекрасен Коледен подарък, който същевременно да е от полза за декорацията у дома можете да се възползвате от офертата, която Reia.bg предлага. Това е подаръчният сет Моята първа Коледа- Софи жирафчето. Научете повече тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/za-igra-bg/bebeshki-igrachki-zalgalki-i-grizalki/sofi-zhirafcheto/moyata-prva-koleda-ss-sofi-zhirafcheto-koleden-set.html


Източник: www.lifehack.org


Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"