8 прости правила за гушкане на бебето


Звездната майка Кристен Белл създаде фурор когато каза, че няма да позволи на неваксинирани хора да държат бебетата и. Това важи за новородената и дъщеря Делта, но е било в сила и за по-голямата Линкълн (когато е била бебе). Екстремно? Може би.
Ние знаем, че принцесата на Замръзналото Кралство – Анна(озвучена във филма от Кристен Белл) е борбена, но въпреки това тя явно много добре помни борбата с морбили като дете. Всъщност може би Бел има право. Накара ни да се замислим......какви правила за гушкане на бебета трябва да съставим? Хм...
www.yahoo.com
Ето 8 прости правила за гушкане на бебето. Смятате ли, че са излишни и ненормални  или имат някакъв смисъл.

За комфорта на бебетата...
За да искате да гушнете едно дете, то определено трябва да е напълно спокойно. Както ние възрастните искаме да гушкаме малките деца, така и малките деца искат да имат нещо по-малко, което да гушкат. Затова можете да подарите на детето Утешител за гушкане Peppa Tino, който е направен от чист органичен памук. За да разберете защо децата са луди по Peppa Tinо  елате тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/za-igra-bg/bebeshki-igrachki-zalgalki-i-grizalki/uspokoyavaschi-kukli-uteshiteli/peppa-tino-zaycheto-tino-uteshitel-za-gushkane-grizkane-i-igra.html  
1. Измийте си ръцете
По-важно е да го правите през първите няколко месеца, но това не значи, че след това не  е добра идея. Изнервящо е да гледате как хора, току що слезли от метрото или излезли от мола, слагат пълните си с микроби, мръсни ръце върху невръстните бебета – особено върху тези, които имат много слаба имунна система.
www.rd.com
2. Не позволявайте на болни хора да държат бебето
Това не е просто обикновен съвет, това е необходимост скъпи приятели. Ако сте болни стойте далече от невинните малки бебета! Наистина ли искате да заразите безпомощните мънички новородени с каквато там болест, вирус, грип или обрив имате? И моля, не кашляйте, кихайте или дишайте срещу тях също, когато се борите с гадния вирус. Ако детето е по-голямо и също е болно или просто има хрема, може би е ок. Просто първо попитай майката или бащата преди да посегнеш към него.
www.parents.com
3. Не се доближавайте близко до лицето на детето
Поне не веднага. Плашещо е! Първо дайте малко време на мъника да се свикне с вас. Харесвате ли непознати да ви говорят от близо?  А какво, ще кажете за звука от бебешки рев?
www.littleoneprints.co.uk
4. Гледайте да не изпуснете новороденото.
Мислите си, че това никога не се случва? Напротив случва се. Така че, моля ви бъдете внимателни, придържайте главата му, ако е новородено и не я подмятайте докато вървите. Просто внимавайте, вие сте най-добрите!
5. Моля не друсайте бебето енергично както друсате топка
Малките бебешки мозъчета са много раними, особено през първите 2 години. И ако сладурчето тъкмо се е хранило, внимавайте да не върне храната.
wwws30.photobucket.com
6. Не говорете бебешки език с висок дразнещ глас
Разбира се освен, ако не искате  новороденото да започне да ви тероризира с писъци на ужас. Тогава няма проблем, но вие, ще трябва да го успокоите! Можете вместо това да му пуснете Музикалната кутия на Софи жирафчето Карусел и бъдете сигурни, че нежният звук, който идва от нея накара мъника да се почувства невероятно. Вижте я тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/bebeshki-produkti-za-spane/noschni-lampi-prispivni-pesni-i-aksesoari-za-spane/sofi-zhirafcheto-karusel-muzikalna-kutiya..html 

7. Не предлагайте „вкусове“ на нова храна  на ангелчето от ръцете си.
Това е разочароващо за родители, чиито деца са в ранната фаза на твърдите храни или не са пробвали каквото им предлагате. Също така много доктори препоръчват бебетата под 1 годинка да стоят далеч от определени храни като ядки, мед и краве мляко. Така че това което предлагате може да бъде опасно или да разболее бебето, ако съдържа тези съставки. Винаги първо питайте майката или таткото дали е добре да се даде каквато и да било храна. И винаги внимавайте!
8. Моля ви не се правете, че кърмите детето
Дори когато бебето пробва само, защото не е сигурно дали това е мама или не – странно нещо което новородените правят. Ще започнете да изглеждате зловещ и ще накарате всички да се почувстват неудобно от това.

В последно време майките все по-често носят бебетата си в слинг, защото по този начин могат постоянно да са близо едни до други и да правят връзката си наистина силна още от най-ранна детска възраст. Слингът е мода, той е стил и същевременно е практичен и удобен. Запознайте се с различните модели на слингове тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/za-razhodka/slingove-babylonia.html



Вие имате ли правила за гушкане на вашето бебе?


Източник: http://www.whattoexpect.com/
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"