7 причини, поради които трябва да бъдете по-предпазливи когато публикувате снимки на децата си в Интернет



В ерата на социалните мрежи много голяма част от родителите изпитват неконтролируемо желание постоянно да публикуваш снимки на децата си, за да покажат колко сладки и умни са те, но определено не се замислят за това, че тази привидно безвредна активност може да повлияе зле на цялото семейство. 
Има няколко съвета, които бихме искали да ви предложим  независимо че те изглеждат малко прекалени, мислим, че те могат да ви помогнат да избегнете излишните рискове за вас и вашите деца. Важно е да знаете, че нашата идея не е да ви накараме да бъдете параноични и да не показвате децата си в социалните мрежи, ние просто искаме да ви покажем, че може би трябва да се поставят определени граници за онлайн поведението. 

1. Недейте да посочвате местоположението си когато публикувате снимки!
www.linuxgid.ru
Независимо дали детето ви е в училище, у дома или на мероприятие с други деца, не е добра идея да посочвате местоположението, нито пък това, което прави, защото има хора, които биха могли да използват тази информация за лични цели и да знаят редовно къде се намира вашето дете. 

2. Не публикувайте снимки, които разкриват хобитата и интересите на децата ви!
www.learnguitaronline.net
Ако някой разбере какво обича да прави вашето дете ще му бъде много по-лесно да го примами в опасна ситуация. 

3. Изтрийте всички снимки, които могат да съдържат официална информация за детето ви!
www.adme.ru
Всеки може да каже "да, разбирам този съвет", но всички сме виждали нееднократно снимки в социалните мрежи, на някой който се е снимал с визата, която е получилр или с други важни документи, които са придружени със снимки. Най-добре е такива снимки да не се публикуват, защото има хора, които могат да се възползват от личните ви данни. А пък положението с децата е още по-сериозно. От една такава снимка всеки може да научи къде живее детето. 

4. Не публикувайте снимки на децата си до коли!
www.facebook.com
Това по-скоро е съвет за безопасността на родителите, защото снимка на дете до кола може да предизвика негативни коментари като изображението по-горе. Тези хора се оказват в затвора след публикуването на тази снимка онлайн. 

5. Никога недейте да публикувате снимки на полуголите си деца, независимо колко малки и сладки са те!
www.time.com
За вас и вашите семейни албуми това е наистина сладко и прекрасно, но има хора, които са с всякакви заболявания на психиката и  могат да погледнат на тези снимки по различен начин. 

6. Не споделяйте снимки, от които един ден вашето дете може да се срамува!
www.kid101.com
Има много семейни албуми със снимки, които изобразяват децата в някаква нелепа ситуация. Те не са подходящи за социалните мрежи защото един ден титулярът от снимката може да се почувства възмутен и засрамен. Въпреки, че вече много хора сканират свои бебешки снимки и ги публикуват онлайн, дори това по някакъв начин се е превърнало в мода. 

7. Избягвайте да публикувате снимки на вашето дете заедно с други деца!
www.ministry-to-children.com
Преди да публикувате снимки на вашето дете от някой рожден ден или училищен празник, на която има и други деца, е добре да се консултирате с родителите на другите деца за това дали те искат снимката на детето има да бъде в интернет пространството.

Бонус: Въпреки всичко казано до тук, не трябва да преставате да бъдете активни в социалните мрежи. Просто всичко трябва да бъде в рамките на допустимото, защото все пак е нормално всеки един родител да се гордее с детето си и да иска да покаже на всички хора колко прекрасно е то! Просто бъдете предпазливи!

Източник: www.brightside.me

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"