Тези 5 бременни жени доказват колко е силно женското тяло


Бременните жени не са толкова крехки, колкото си мислят хората!

Ако вие сте бременна и вашият лекар ви позволява упражнения, ние от Happy mama също бихме ви насърчили. Редица прочувания показват, че упражненията по време на бременност помагат на жената да не качи много килограми, повишава тонуса, помага за спокойния сън и спомага за по-лесното справяне със стреса, с болките в гърба и недостига на въздух, а да не говорим, че подготвя тялото на жената за раждането. 
Движенията по време на бременността са полезни както за вас, така и за вашето бебе. Според проучване на списанието на Американския колеж по спортна медицина, децата на спортували по време на бременността родители, показват по-високи резултати на тестовете по езикови умения и интелигентност над 5-годишна възраст от децата, на водили застоял начин на живот през бременността майки. Последвало проучване пък стига до изводите, че упражненита по време на бременността спомагат за активността на детето. 
Много популярни личности също се упражняват докато са бременни. Такива са Джуди- Анн Сантос, Бианка Гонсалез и Ия Вилания, които вече са на финала на бременността. Ако наистина искате доказателство за всички тези твърдения ето някои примери за подражание, които могат да ви вдъхновят да се движите дори и малко.(Имайте предвид, че тези жени са правили упражнения още преди да забременеят и след това са се консултирали с лекаря си. Недейте да се натоварвате без той да ви е казал, че състоянието ви го позволява).

1. Акро йога инструкторката Лизи Томбер
Много голяма част от бременните жени се чувстват силно отпаднали и дори малко отегчени, защото коремът им тежи, кръстът ги боли, а глезените им са подути. Ако и вие се чувствате така може да обърнете внимание на Лизи и нейният съпруг, инструктор по акро йога Джош Янг. Те показват, че дори и в последния триместър от бременността могат да се правят упражнения. Лизи Томбер е практикувала акор йога(йога, съчетана с акробатика) в продължение на седем години преди да забременее. Тя е напълно уверена в това, което прави, защото е сигурна в съпруга си Джош и, че той я подкрепя напълно. След като ражда своето бебе, тя продължава да практикува, дори включва в упражненията и детето си.
www.dailymail.co.uk
www.polsatnews.pl
2. Хип-хоп танцьорката Кристина Литъл
Учителката по танци и сватбен фотограф Кристина Литъл не мисли, че жената трябва да се затваря през последните месеци от своята бременност, затова когато тя е в последния триместър се присъединява към хип-хоп клас. Много хора не смятат, че такъв вид натоварване е полезно, но всъщност истината е, че когато вие изграждате човешки живот в себе си сте много по-силни отколкото можете да си представите. Кристина Литъл, която има три бременностти твърди, че тялото е успяло да се справи с всички упражнения.
www.youtube.com
3. Бегачката Джоди Уик
5 юни- само 5 седмици преди датата, на която е терминът на Джоди- 12 юли, тя решава да пробяга 10км маратон, който е част от благотворителна кампания. Тя започва да се занимава с благотворителност преди 4 години, когато на баба й е поставена диагноза рак на гърдата. Този път, в 35 седмица Джоди участва в памет на приятел, който умира от рак. Джоди казва: "Аз съм майка на три деца и това, че съм бременна не ме прави инвалид. Времето, в което съм тренирала определено ме е направило издръжлива и този маратон е нещо, което със сигурност мога да направя".
www.dailymail.co.uk
Бонус:
За да имате по-безболезнено и бързо раждане е хубаво по време на бременността да си почивате и да бъдете наистина спокойни. Можете да го направите с възглавницата за бременни Babylonia Form Fix, която осигурява наистина максимален комфорт. Научете повече тук: http://www.reia.bg/za-mayki/babylonia-vzglavnici-za-krmene/babylonia-nursing-pillow-form-fix.html

4. Танцьорката на пилон Джил Маклийн
Бременността определено не е нещо, което би могло да спре любителките на танците на пилон. Това се отнася и за известната още като"Клио урагана" Джил Маклийн. Тя вече е родила своето дете, но твърди, че докато е била бременна за нея е било истинско удоволствие да се спуска по пилона с токове и казва също, че никога няма да го направи ако не се чувства комфортно за това. "Когато стъпвам на токове и се спускам по пилона се чувствам напълно уверена, а високите токове сякаш са продължение на краката ми- аз се чувствам напълно удобно." пише Джил в своя блог. Много жени любителки на този спорт последват нейния пример.
www.buzzfeed.com
5. Кросфит атлетката Емили Брийз Рос
Емили Брийз Рос е жената, която продължава да вдига тежести 3 дни след като е просрочила своя термин за раждане. След като атлетката разбира, че е бременна, се допитва до своя лекар и треньор и решава, че няма да прекрати тренировките си. "Работата по време на бременността ми помага и психически и физически и съм толкова благодарна на моите лекари, медицински сестри, треньори и приятели, които ме подкрепят в моите начинания", казва тя в един от своите Instagram постове.
www.today.com
Американският колеж по акушерство и гинекология препоръчва на бременните жени да правят по 30 мин. на ден упражнения, стига лекарят им да го позволява. Бъдещите майки, които страдат от прееклампсия, кървене през втория или третия триместър, сърдечно-съдови заболявания или тези, които са изложени на риск от преждевременно раждане задължително трябва да се консултират със специалисти преди да започнат да се натоварват физически.

Бонус:
Освен всичко казано до тук, не трябва да се забравя, че за една жена е от изключителна важност спокойствието и връзката в бебето още в периода на бременността. Освен практикуването на пренатална йога е много полезно да се използват и бижута за бременни, които донасят нужния комфорт както на бебето, така и на неговата майка. Ние от Happy mama препоръчваме Мексиканските бижута за бременни Bola, които са символ на връзката майка-дете още от 20 седмица на бременността. Можете да разгледате различните им модели тук: http://www.reia.bg/za-mayki/meksikanski-bizhuta-za-bremenni-bola.html



Източник: www.smartparenting.com.ph
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"