Как трябва да изглежда перфектното женско тяло според учените



Перфектно женско тяло. Съществува ли изобщо такова понятие? Според науката Да!
Ако все още не сте изненадани, то тогава изчакайте да видите как всъщност изглежда перфектното женско тяло според учените. То наистина няма нищо общо с това, което модната индустрия е наложила като стереотип, това е сигурно. 
Изследователи от Университета в Тексас са стигнли да изводите, че идеалните мерки на женското тяло са: Ръст 1.68, а бюстът, талията и ханшът съответно 99/63/91 

В случай, че не си представяте как може да изглежда тялото с такива мерки погледнете тези снимки: 
www.mirror.co.uk
www.justkellybrook.tumblr.com
Това е Кели Брук, на 34 години, английски модел и актриса. 
Повечето хора биха я определили като „закръглена“. Това казват и собствениците на модни агенции, когато тя за пръв път се опитва да пробие. 
Според всички учени обаче, Брук е с перфектни форми и е изключително атрактивна. 
www.thesun.co.uk
„Кое всъщност я прави толкова привлекателна?“-ще попитате вие. Отговорът е, че тя притежава най-важното качество на една жена, а именно плодовитостта
В крайна сметка най-важната функция на хората е да правят всичко възможно, за да имат следващи поколения, а за да може тялото на жената да функционира правилно, тя трябва да се храни здравословно и да се грижи за себе си. 

www.tudoparahomens.com.br
Мъжете много често биват привлечени от жени, които има характерни лице и тяло, а Кели Брук е точно такава. 
Съществува една много интересна тенденция и тя е, че двама мъже идващи от различни краища на света биха били привлечени от една и съща жена, стига тя да изглежда красива и най-вече здрава. 
Защо тогава всички модели са толкова слаби? Защото те продават дрехи, а не рекламират майчинство. Това е мнението на Дженифър Лий, която е била част от екипа на топ дизайнера Карл Лагерфелд. Манекенките, според нея, за толкова слаби, защото от тях се изисква да подчертаят линиите на дрехите с помощта на телата си. Ето защо много малко жени в индустрията изглеждат като Кели Брук. 
www.pinterest.com
И независимо, че една слаба жена може да превърне една обикновена рокля в истински моден шедьовър, благодарение формите си, които отговарят на днешните стереотипи на масовата култура, то проучването сочи, че повече мъже биха предпочели жената да е малко по-пълна или по-скоро по-оформена
www.heart.co.uk
Учените смятат, че ако една жена е прекалено кльощава, тя не изглежда здрава и може би има някакъв здравословен проблем. Разбира се и прекаленото тегло не е предпоставка за добро здраве, затова учените съветват да се намери баланса.
Ако  и вие искате вашата дъщеря да се научи да обича тялото си такова, каквото е, то тогава й подарете революционната кукла Lammily, която е продукт на графичния дизайнер Николай Лам, с който той цели да подкрепи истинската женска красота. Куклата е с реални пропорции на тялото. Ако искате да научите повече за нея посетете http://www.reia.bg/.

Какво е според вас „идеално тяло?“ Споделете ни в коментари. 

Източник: www.davidwolfe.com
Снимков материал: https://www.facebook.com/kellybrookofficial/?fref=ts

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"