20 неща, които трябва да направите на 30, за да се чувствате чудесно на 50


Сайтът Quora прави изследване с цел установяване пътя към щастието. Проучването се състои в няколко въпроса, зададени на 50 годишни хора по повод това какъв съвет биха дали те на 30 годишните за пътя към щастието. Отговорите им се оказват много семпли, но същевременно много мъдри и проникновени. Ето и най-важните 20 съвета за това, което трябва да направим на 30, за да се чувстваме добре на 50. 

1.Не пушете! Ако все пак го правите е време да спрете. Има няколко причини, поради които цигарите са един от най-ужасните навици. Те са изключително скъпи, миришат лошо и освен това всички знаем, че причиняват здравословни проблеми. Благодарение на цигарите кожата става груба и затова е време да изхвърлите цигарите от живота си. 
www.gwcpics.com

2. Използвайте слънцезащитен крем! Искате ли бръчки и тънка кожа, заради вредното влияние на слънчевите лъчи? Със сигурност никоя жена не би си позволила такова нещо. Затова недейте да забравяте да намажете лицето си със слънцезащитен крем, преди да се излагате на силно слънце. Защитена ли е кожата ви, то тогава можете спокойно да се излежавате на шезлонга и да се радвате на лятото
www.jaipurwomenblog.org

3. Започнете да спестявате пари! Дори да можете да отделите съвсем малка част от месечния си доход все пак го правете. Според различни мнения е добре да спестявате по 10% от заплатата си на месец. На 30 години хората все още са млади и достатъчно работоспособни и съответно могат да спестяват, за да могат да бъдат спокойни на по-късен етап от живота си. Освен това колкото по-рано изградим навик да пестим, толкова по-сигурно е, че тази тенденция ще се запази и напред във времето. 

4.Поддържайте (или възобновете) отношенията си с вашите близки, родители, братя, сестри и изобщо със семейството! Дори и да имате сложни взаимоотношения трябва да направите всичко възможно това да се промени, защото семейството е най-важната връзка и рано или късно ще разберете, че тези хора са най-ценното нещо, което имате. 
www.nbmlhd.health.nsw.gov.au

5. Събирайте спомени, вместо вещи! Вие всъщност сте съвкупността от вашите преживявания. Недейте да позволявате да се събудите на 50 и да осъзнаете, че сте загубили времето си в събиране на ненужни предмети, защото спомените няма как да се обезценят, докато вещите могат просто да се изхвърлят или изгорят и от тях да не остане и следа. 

6.Давайте! Прекрасно е когато хората дават от себе си, независимо дали става въпрос за чувства и емоции или за вещи, затова давайте, за да усетите как добротата превзема света. Когато давате го правете с цялото си сърце и душа и вложете максимални усилия. Много важно е да не очаквате нищо от човека срещу вас а да го правите от доброта и човечност. Съдбата си знае работата и вие ще бъдете възнаградени по един или друг начин. 
www.themadexperience.com

7. Спортувайте! Водете активен начин на живота когато сте на 30, за да можете да се чувствате здрави и на 50. Опитвайте се да поддържате нормално тегло като правите физически упражнения редовно. Просто не забравяйте да се грижите за себе и своето тяло, за да може когато станете на 50 то да ви се отблагодари. 
www.food.ndtv.com

8. Научете се да се радвате на това, което имате! Щастието се крие в малките неща и това никога не трябва да се забравя. То е много по-важно от стремежа към богатство, който обикновено е съпътстван с неудовлетворение от настоящето положение. Ако се научите да бъдете доволни от това, което имате вие ще бъдете наистина богат човек

9.Не забравяйте да преследвате мечтите си! Мечтаете за собствен дом, искате да имате деца или да напишете книга? Не се колебайте, а действайте. Бъдете позитивни и правете различни нови неща. Научете се да свирите на музикален инструмент или да готвите вкусни и различни ястия. Запишете се на плуване или с други думи казано опитайте от радостта на живота, за да може да сте спокойни, че не сте пропуснали щастието, бързайки за работа. Можете да стартирате собствен бизнес и развивайки го да си осигурите спокойни старини. 
www.mapurlife.com

10.Старайте се да се наспивате! Опитайте се да си създадете режим, според който да си лягате и да ставате по едно и също време и се стремете да не го нарушавате. 
www.dreampadsleep.com

11.Погрижете се за зъбите си! Не отлагайте ходенето на зъболекар, защото колкото повече изчаквате, толкова по-лошо става положението и изисква повече разходи, тъй като тези услуги не са никак евтини. Въпреки това ако имате спестявания, то тези разходи няма да бъдат толкова непосилни и същевременно ще имате хубава усмивка когато станете на 50.
www.southburnettdentalgroup.com.au

12.Бъдете любопитни! Старайте се да пътувате и да изживявате различни приключения, опознавайте нови култури и места. Поемайте рискове и правете много снимки, с които да запечатвате спомените си. Споделяйте тези мигове с любими за вас хора, с които след години да можете да си говорите за това как сте се докоснали до щастието. 

13.Спрете да ядете вредни харни! Здравословният начин на живот на младини ще помогне да бъдете здрави и на 50. Можете да имате много пари, с които да си купите какво ли не, но здравето няма как да се купи, дори с всичките пари на света. 
www.weightwise.com

14.Прочитайте поне по 10 книги на година! Вашият мозък никога не спира да се развива, затова трябва да подсилвате тази негова функция като четете книги, защото това е от голямо значение. 
www.thehoopla.com.au

15.Научете се да медитирате! Списъкът с предимствата от медитацията е безкраен, но най-важното е, че по този начин вие ще успявате да се отпуснете и да изхвърлите всичката отрицателна енергия, която сте натрупали след дългия работен ден. Промяната след медитация и наистина сериозна и това се усеща веднага, а когато навършите 50 вие ще сте се научили да приемате нещата по-леко и да се наслаждавате на хубавите моменти със своите близки. 
www.pinterest.com

16.Пътувайте! Пътувайте колко е възможно повече, винаги когато можете. Това ще внесе в живота ви положителни промени, такива, каквито нищо друго не може. Въпросът е да се научите да изживявате истински приключения, защото по този начин ще забравите за малко проблемите и ще се насладите на случващото се. Забравете страховете и се опитайте да вдъхновявате другите да последват вашия пример. 
www.triphobo.com

17.Спрете да сравнявате себе си с другите! Когато станете на 50 определено няма да се интересувате от това какво мислят другите за вас. Затова още докато сте на 30 трябва да се постараете да намерите своя собствен път и да бъдете силен. 
www.wikihow.com

18.Водете си дневник! Мозъкът на човека е устроен така, че да изхвърля най-старата информация и да трупа нови и нови изживявания. Затова е нормално някои спомени просто да се заличават от съзнанието. Нашият съвет е да водите свой собствен дневник, в който да описвате най-добрите моменти, за да може когато станете на 50 да се забавлявате, връщайки се назад във времето. Като се има предвид времето на новите технологии, в което живеем можем да се възползваме и да архивираме всичките си данни в компютъра и снимките да качим на флашки, за да може един ден да ги показваме на децата си. 
www.pinterest.com

19.Обърнете внимание на вашите приятели! Трябва да избираме приятелите си много прецизно. Заобикалящите ни хора трябва да ни карат да се чувстваме добре и да се подкрепяме взаимно. Това са хора, с които се смеем и плачем, хора, на които можем да разчитаме безусловно. Затова винаги трябва да се стараем да намираме време за тях, поне по веднъж седмично и заедно да се наслаждаваме на живота. Когато сме на 50 тези хора отново ще бъдат до нас и нищо няма да се е променило в нашите взаимоотношения. 
www.eatthis.com

20.Купете си собствено жилище! Това разбира се, не е толкова просто, но въпреки това не е невъзможно. Затова направете всички по силите си, за да имате свое собствено местенце, където вечер да се приберете и да си починете. 
www.rightmovecalgary.ca






Източник:www.brightside.me
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"