7 причини, заради които дъщеря ви е най-ценният дар в живота ви.

   

От момента, в който вашата дъщеря се роди вие знаете, че животът ви никога няма да бъде същият. Щом тя хване ръката ви, а после започне да ви взима дрехите и грима осъзнавате, че всеки един миг от живота ви с нея е по-ценен от всичко. Растежа на вашето момиченце е нещо изключително красиво и преминаването по този път е незабравимо усещане. Тази статия е посветена на майките и дъщерите и тяхната пълноценна връзка.


Тя е малка версия на самата вас.
Вие сте модел за подръжание на вашата дъщеря, защото в първите години от живота си тя ще иска да е като вас, да се облича като вас и да ви имитира, а след това ще иска да споделяте един гардероб, да пазарувате заедно, да имате свои тайни, ще се карате, а след това ще се сдборявате. Всеки път, когато я поглеждате ще виждате малко от себе си в очите й и това ще ви прави наистина щастлива.


Порастващите момичета са едно малко предизвикателство.
Периодът на растежа на децата е изключително труден и отговорен за родителите процес. Всяко едно момиче трябва да бъде насърчавано да обича и уважава себе си, да бъде ученолюбива и да се интересува от случващото се около нея. Чувствителността й трябва да се подтиква, но същевременно трябва да й се помогне да бъде независима и динамична личност. Момичетата са сложни и животът им е изпъленен с много трудности, но в крайна сметка какъв би бил този живот, ако в него няма предизвикателства.


Толкова са сладки, че понякога ви се иска да ги изядете.
Слингове Babylonia - www.Reia.bg
Красивите дрешки, панделките, цветните обувчици и палавата усмивка превръщат дъщеря ви в малка принцеса. Да гледате как тя расте е истинска наслада. Тя е най-красивата, най-чаровната, най-ярката звезда в небосклона, а вие сте истински щастлива през този период.


Тя обича прегръдките и ласките, независимо на каква възраст е.
В живота на момчетата настъпва един период, в който те слагат вето на майчините ласки и целувките свършват, защото вече са големи и според тях целувките са за бебета. За разлика от тях обаче, момичетата ви подаряват билет за нежност през целия живот. Всеки ден вие ще получавате своята доза радост и прегръдки. 
Птичката Киви- Софи жирафчето- www.Reia.bg
Усмивката й е заразна.
Вие сте един щастлив човек, защото когато главата ви боли или сте напрегнати, когато тъжни мисли са завладели съзнанието ви, тогава идва Тя, вашата дъщеря, усмихва се и казва: „Здравей Мамо!“ и в този момент вашите тревоги сякаш се изпраяват. Усмивката й е толкова заразителна, че ви кара да се чувствате добре и прави живота ви по-лек.


Времето, което прекарвате заедно е незаменимо.
Мексикански бижута  за бременни Bola- www.Reia.bg
Още когато дъщеря ви е малко момиченце можете да четете книги заедно, да гледате анимационни филмчета с нейни любими герои и да слушате любимите й песни. С течение на времето тя се превръща в млада дама, с която да обсъждате както последните модни тенденции, така и да й давате ценни съвети по време на първите й стъпки в любовта. Връзката майка-дъщеря е наистина специална, затова се насладете на всички мигове с детето си, защото независимо, че ще порасте, тя винаги ще бъде вашето малко момиченце.


Най-голямото постижение.
В живота си всеки човек има възходи и падения. Всеки един от нас понякога взима грешни решения, но в крайна сметка трябва да се научим да помним само доброто. Независимо обаче колко големи върхове сте достигнали, имате собствен бизнес, говорите четири езика, имате красив дом и кола, то вашето най-голямо постижение в живота е вашата дъщеря. Отглеждайте я с много любов.



За да сте щастливи!

Снимков материал: www.mywordwizard.com 
                                  www.www.hungryforchange.tv
                                  www.kathybacon.com
                               
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"