6 начина, чрез които бавно можете да убиете брака



  Изневярата, лъжите или финансовото ви състояние не са единствените прични за крах на браковете. Има още няколко поведенчески характеристики, които са също толкова разрушителни за един брак и вие и вашият партньор сте виновни за тях. Ето ги и тях:

1Не поддържате никакви приятелски взаимоотношения извън брака
 Времето, което прекарвате като двойка е от изключително значение, но не трябва да позволявате това да попречи на връзката ви с вашите приятелски кръгове. Не трябва да замествате вечерите с приятели за една спокойна вечер с партньора ви. Нереалистично е да смятате, че вашата половинка може да замести социалните нужди, които имате. Една среща с вашите близки приятели може да спомогне за по-добър и здрав брак, защото по този начин вие можете да получите друг опит, да видите различна перспектива и да бъдете подкрепени, а това определено ще подобри отношенията ви с вашия партньор. Трябва задължително да имате доверени хора извън връзката ви.

 2.  Подценявате нуждата от близост
Източник: www.huffingtonpost.com

   Ако рядко се докосвате или сте достигнали момента, в който правите секс само при специални поводи като рождени дни, годишнини или на почивки, то може би е време да преосмислите поведението си и да обърнете повече внимание на спалнята. Може би се чувствате добре в този брак, но според Дебра Кембъл, психолог и терапевт на двойки, наистина не е нужно да консумирате брака си всеки ден, но все пак това е много важно и не трябва да бъде забравяно и оставяно в миналото, защото дори най-малкото докосване може да ви донесе свръх удоволствие. Важно е в една дълга връзка партньорите да не престават да си напомнят, че се искат един друг. Всеки един от двамата трябва да е наясно, че човекът срещу него не би го заменил с никой друг.

 3.  Някои от вашите приятели ви влияят зле
   Въпреки, че е задължително да общувате с вашите приятели внимавайте, защото може в един момент да се окаже, че сте обградени от грешните хора, което може да повлияе зле на отношенията във вашето семейство. Според Лора Хек, която е семеен терапевт,  приятелите със сигурност действат по различни начини на брака, независимо дали вие го осъзнавате или не. Пример за това е когато ваш приятел се оплаква, че отношенията в брака му не вървят и споделя разочарованията от партньора си. Ако това се случва много често е възможно вие да се “заразите” от лошото отношение и да започнете да променяте своите възгледи, като по този начин предизвиквате ненужни спорове и конфликти във вашия брак. По-добре да се обграждате с хора, чийто брак е успешен и вие можете да вземате пример от това. Хубаво би било да си направите равносметка на хората около вас, за да можете да прецените с кои от тях да общувате по-често. Разбира се, не става въпрос за това да изоставите своите приятели в случай, че те имат проблем, става въпрос за това да не позволявате техните несгоди да повлияват зле на вашия брак. Трябва да балансирате положението като се опитвате вие да повлиявате на негативно настроените си приятели, а не да позволявате те да ви облъчват.

 4.  Не помагате на вашата съпруга в домакинската работа
Източник: www.uloop.com
   Ако направите така, че само вашата съпруга да отговаря за почистването вкъщи, за прането и за готвенето, то това би могло да предизвика у нея недоволство и съответно да започнете все по-често да спорите. Според проучване на Унивеситета Алберта в Едмънтън от 2015г. е установено, че двойките, които разделят домакинската работа са много по-удовлетворени от своите отношения, отколкото тези, при които единия от двамата върши всичко. В началото въпроса за това кой чисти не е от голямо значение, но с течение на времето това се превръща в една от най-сериозните заплахи за един брак. Въпросът не е в това кой чисти и кой разхвърля, а по-скоро е в това всеки да може да си почисти след като разхвърля. Както казах негодуванието може да се появи по-късно, затова е добре да се водят разговори по този повод още в началото на вашите отношения.


 5.  Не говорите достатъчно за вашата връзка  
Източник:www.sayelbatimes.com
   За да може един брак да върви в правилната посока са нужни задълбочени разговори, които ангажират цялото съзнание, а не просто въпроси от типа “Как мина денят ти?” и “Какви са плановете ти за уикенда?” Според различни брачни терапевти са нужни въпроси, които засягат вас като двойка, а не всеки персонално. Пример за такива са Какво ще правим днес” и “Какво мога да направя за теб?” В началото може да се почувствате неудобно от подобен тип разговори, но с течение на времето, ще разберете колко всъщност полезни са те. Препоръчително е да ги провеждате поне по веднъж седмично, да се събирате и да говорите за връзката си.

6.  Все повече и повече започвате да приличате на съквартиранти
Източник: www.dailymail.co.uk
  Синдромът на съквартирантите” се постига много тихо и незабелязано, но е пагубен за брака. Когато заживеете като съквартиранти изглежда сякаш водите два паралелни живота. Всеки от вас има отделен живот, но същевременно сте свързани от общият ви дом, банковите ви сметки и разбира се, децата. Ако този синдром вече е факт, трябва много сериозно да преобърнете режимите си, за да можете да се върнете към своя първоначален брак. Трябва да преобърнете ежедневието си. За да съживите отношенията си е хубаво да измислите нещо, което да правите заедно, може да е свързано с работа, пример за това е някакъв общ проект или просто да ходите на излети и разходки всеки уикенд. Друг вариант е заедно да декорирате дома си.  Трябва да вложите много страст през времето ви заедно, независимо как го уплътнявате. Просто трябва да намерите нещо, което да носи положителна енергия и на двама ви, за да можете да се вълнувате и радвате заедно.  






Източник: http://www.huffingtonpost.com/
Снимков материал:  https://upennsocialbook.wordpress.com/2016/03/07/does-social-media-affect-your-marriage/
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"