6 лесни и полезни бебешки храни



Има много бебешки храни, които, въпреки че са с малко съставки са много питателни за бебето. Но понякога когато се готви за цялото семейство, е много трудно да се съчетаят съставките така, че да са полезни за бебето, а в същото време да се харесат на всички у дома. Написани са много книги, в които подробно се обяснява с какво точно е най-добре да храним детето си. Има много полезни съвети, като един от тях е по повод 11-те полезни храни за бебетата, които осигуряват една добра основа на майките за това как да формират хранителни навици у детето си. Тук ние ще ви запознаем с тях.
Децата трябва да приемат храни от различни групи. Да, дори хляб, защото пълнозърнестите култури осигуряват необходимата енергия, нужна за растежа и развитието. Най-добре е да не се ограничават храните на детето, освен ако това не се налага по медицински причини. Това разбира се, не означава, че вашето дете не може да се храни като вегетарианец или веган, но предварително е добре да сте се консултирали с вашия педиатър или детски диетолог, за да сте сигурни, че по този начин бебето ще си набавя всички калории, нужни за правилния растеж. Вегетарианци или не, всички деца се нуждаят от плодове и зеленчуци, защото те съдържат едни от най-важните съставки за правилно развитие, затова трябва да започнат да се дават от най-ранна детска възраст. Протеинът също е една много важна единица, съдържаща се в органичното мляко и млечните продукти, както и в боба и лещата.
Ето как да подготвите няколко простички, но здравословни ястия.


Закуска
www.om-mo.com
Овесена каша с фъстъчено масло + Натурални боровинки
Разтопете една супена лъжица фъстъчено масло в купичка с овесена каша, приготвена според указанията в опаковката. Може да се наложи да добавите още вода, кърма или адаптирано мляко, докато се уверите, че кашата е достатъчно течна. Прибавете стритите боровинки.
Парченца пълнозърнест хляб + пресни яйца (жълтък и белтък) + наразяна на кубчета или направена на пюре диня.
Консумирането на яйца е първият от най-важните хранителни навици, които всеки човек трябва да придобие и да спазва винаги. За вашето бебе можете да направите бърканите яйца не веднага преди храненето, а просто тогава да ги затоплите.


Обяд
Пюре от боб + настърган кашкавал + малки парчета тортиля + пюре от авокадо   
Този обяд е чудесен за всички възрасти, дори и за родителите. Накрая можете просто да добавите борито и да приключите със салса сос, закавасена сметана и ястието е готово. Също така можете да използвате вегетариански боб и да сложите вътре сирене, което да се разтопи.
www.heinzforbaby.com.au
Пилешко месо + парченца варени сладки картофи + малки парчета от мека синя слива или праскова + зелен грах
Пилето може да бъде на малки парченца и да се смеси с варените сладки картофи. Добавете пюре от зелен грях за по-малките бебета, а за по-големите може и да не го пюрирате, защото той е перфектна храна и за тях.


Вечеря
Варена леща или яхния от леща + органичен кафяв ориз или киноа + настъргани парчета ябълка (Лещата е прекрасна храна както за деца, така и за възрастни)
Предлагаме на вашето внимание една много вкусна и лесна рецепта, подходяща за деца, включваща меки зеленчуци като моркови, лук и целина. Просто добавете към тези продукти малко бульон, като преди това се уверите, че не е много горещ, за да ви бъде по-лесно да го храните с лъжица или то само да се храни. Можете също да добавите кафяв ориз или киноа по ваш избор.
Турски кюфтенца, нарязани на малки парченца + пълнозърнеста паста с прост сос + броколи
Съвсем простичките бебешки храни могат да бъдат адаптирани към цялото семейство. Ако кюфтенцата бъдат пресирани или просто се нарежат на съвсем малки кубчета ще са подходящи за малките бебета. Нарежете някакви тестени изделия на много малки парченца и поръсете с малко зехтин или дори със сос маринара, ако искате. Накъсайте варени броколи на малки парченца с ръцете си.
Всички тези храни могат да направят храненето лесно, приятно и питателно не само за бебето но и за цялото семейство. Всеки родител е най-подходящия пример за здравословно хранене за своето дете, така че вие, родители, се наслаждавайте на простичките храни, защото те също са питателни и вкусни.
www.brisbanekids.com.au


В различните книги, авторите осигуряват най-новите хранителни препоръки и най-добрите практики за хранене на бебета и малки деца. Общо взето се фокусират върху няколко основни фундаментни храни: яйца, сушени сливи, авокадо, риба, кисело мляко / сирене / мляко, ядки, пилешки / боб, плодове, зелени зеленчуци, пълнозърнести храни и вода. Такива книги дават информация, полезна за всички, които искат да имат здравословен начин на живот.   


Източник: http://mamavation.com/
Снимков материал: http://wholesomebabyfood.momtastic.com/meals.htm

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"