10 извинения, които вашите приятели без деца не могат да разберат

  След появата на дете в едно семейство, животът придобива съвсем друг облик. Всичко вече е различно и това е един съвсем естествен процес. Но как приятелите ни, които все още нямат деца възприемат всичката тази промяна и всъщност възприемат ли я въобще и разбират ли ситуацията? Защо всеки път когато има кажем, че се нуждаем от време, за да се подготвим за излизане е странно и необяснимо за тях? Има няколко основни неща, които е хубаво хората без деца да се опитат да разберат.

  • Вечеря с приятели
  Това е почти невъзможно и причините за това са много. Ако една двойка излезе навън с детето, то това означава, че трябва непрекъснато някой от тях да ходи след него и да следи да не падне, ако е току-що проходило, или да не извърши някаква беля ако вече е по-голямо. Освен това вечерята трябва да е насрочена за 4 часа следобед, защото детето се храни в 18.00 часа, а се къпе в 19.00, така че няма как по това време семейството да си позволи да бъде в ресторанта. Наистина трябва всеки да се опита да разбере родителите и да знае, че те все пак искат да ви бъдат приятели, но просто е много трудно постижимо да вечерят с вас в петък вечер. Същото важни и за нощните барове и заведения. Няма как родителите да отидат на бар ако преди това не са уговорили някого да остане при детето.

  • Разхвърлян дом
 Не трябва да се учудвате, че много често дома на младите родители е разхвърлян. Не, те не са променили хигиенните си навици, нито са станали по-мързеливи. Те просто имат деца, които са като фурии. Независимо, че преди 5 минути всичко е било подредено под конец, щом детето се появи постигнатото до сега отива по дяволите.
Недейте да мислите, че когато една млада двойка с деца ви казват, че са много уморени и изтощени, то това се равнява на вашата умора! Не! Определено не е същото и вие трябва да го разберете и приемете. Ако се чувствате зле защото цяла нощ сте вилнели по заведенията и сте се забавлявали, то при младите семейства с деца не е точно така. Те са изтощени от непрекъснатите среднощни ставания, за кърмене или за преповиване, което по никакъв начин не може да се нарече забавление. 

  • Вечерните сбирки и излизанията вече са минало.
 След като един човек стане родител започва буквално да си ляга в 21.00 часа. Жената е изтощена от целия тежък ден, има силни болки в гърдите, заради кърменето и единственото, от което има нужда е един освежаващ душ и топъл креват. Така, че не трябва да има се сърдите, че не им е до бира в бара всяка вечер.

  • Закъсненията за рождени са напълно нормални.
 Всички деца си имат определени навици, които спазват всеки ден и изобщо не ги вълнува, че някой има рожден ден или някакво друго парти. Ако детето е легнало да спи след като се е нахранило в 13 часа и спи до 15.00, то определено няма как семейството да бъде точно за парти, което е насрочено за 13.30 примерно. Рожденикът трябва да разбере причините за закъснението.

  • Детето поглъща цялото време.
 Не трябва да се сърдите ако вашата приятелка ви казва, че не може да е постоянно с вас, защото детето й поглъща цялото й внимание. Това наистина е така, особено ако майката е само с детето по цял ден и няма на кого да го остави.

  • „Заети сме“
 Много често ще чувате израза „Заети сме“ когато се опитате да си уговорите среща с млади родители. И независимо, че в този момент семейството може да не върши нищо, което не може да отложи за малко, то те планират следващите часове от живота на своето дете.

  • „Не сме социопати“
 Разбира се, че всяко младо семейство иска да излиза и да се социализира. Но с появата на детето нещата се променят, защото много често се случва да няма на кого да оставят своята рожба дори и за час и съответно няма как да станат част от компанията на своите приятели. Освен това може навън да е много студено и да не искат да излагат на риск от настинка бебето, но в такъв случай вие можете да им отидете на гости.

  • Не си вдигат телефоните
 Не се изненадвайте ако вашата приятелка, която наскоро е родила не си вдига телефона. Просто приемете, че това е съвсем нормално, защото обикновено в такъв случай телефонът е поставен на безшумен режим, за да не плаши и да не буди спящото бебе. Защото ако то се стресне после трябва да се води борба докато се успокои.

  • Сменен приятелски кръг
 Нормално е едно семейство от млади родители по някакъв начин да смени кръга си от приятели и да започне да общува с други родители. Те имат много да си говорят, за децата и начина им на отглеждане. Това не означава, че те ще забравят за вас, означава, че може би ще се виждате малко по-рядко.


Снимков материал: http://www.wilsonfamilychiropracticmn.com/   


Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"