Кога бебето започва да разбира езика, на който му говорим


Разбиране на езика - Започваш да се учиш да говориш, веднага след раждането си; бебета (например на около 6 седмици) трябва да са обградени от реч. Дори бебето да не разбира значението на думите, които ползвате, то разбира доста от начините, по които го държите, докосвате, гушкате. Разбира много от жестовете, мимиките и тона ви. По този начин, бебето започва да разбира езика. През първата година от развитието на бебето, то започва да разбира речта много бързо. Когато са на около годинка децата разбират много думички и могат да изпълняват елементарни инструкции.За да помогнете на малкото дете да ви разбира по-добре:

- Използвайте по-малък брой думи
- Повтаряйте, повтаряйте и повтаряйте!
- Говорете по-бавно
- Добавете жестове, действия и посочвайте предметите или хората
- Променяйте изражението на лицето и тона на гласа си
 

Произнасяне на думи - Да се ​​научиш да говориш е градивен процес. Гукането и появата на първите думи са тясно свързани. Обикновено бебетата казват първите си думи на възраст около 12 месеца. Всъщност произнасянето на първите думи може да се случи между 8 и 15 месеца; това се счита за нормален диапазон за появата на първите думи. Но ако след 15 месеца бебето не е казало първите си думи, помислете дали да не му направите  езиков скрининг. Насърчавайте детето да имитира и повтаря звуците. Продължете да назовавате всички предмети, които виждат и действията, които вършат!

източник: http://www.parentinginottawa.ca
снимков материал: http://www.newkidscenter.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment