Боядисването на косата по време на бременност


Експертите съветват бременните да избягват боядисването на косата си през първите три месеца от бременността.
Използването на натурална къна е добра опция за промяна на цвета на косата по време на бременност. Определено това е по-безопасен вариант. Докато използвате къна е много важно  да купувате само натурална къна, тъй като други търговски продукти на къна могат да съдържат вредни химични вещества. Един от най-добрите цветове за косата докато очаквате бебе е пресен сок от цвекло. Можете да ползвате къната за приятен пурпурен цвят без страх от  вредни странични ефекти. Ефектът не е толкова дълъг, колкото на трайните бои за коса.

В случай, че все пак решите да използвате синтетична боя за коса по време на бременност, има няколко съвета за безопасност, които можете да имате предвид, за да избегнете  вредните ефекти върху здравето на развиващото се бебе.
Първо, боядисвайте косата си в добре проветрена стая, за да избегнете вдишването на химическите изпарения от боята за коса.
Избягвайте да оставяте боята на скалпа ви твърде дълго, за да сведете до минимум риска от абсорбция.
Най-важното е измийте добре косата си след боядисване.

източник: http://www.pregnancy-baby-care.com

снимков материал: http://motherhow.com

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment