Хемороиди по време на бременност


За съжаление няма начин да предотвратите напълно хемороидите по време на бременност. "Имах пациентки, които водеха абсолютно здравословен начин на живот и имаха хемороиди", казва доктор Съливан. "Има и генетичен компонент - ако родителите ви са имали, определено сте изложени на по-висок риск, защото вените са с различни размери и здравина". Все пак има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите подуването на вените ви:

• Избягвайте запека.
Пийте много течности - особено сок от сини сливи така ще получите много фибри. Ако получите запек нека Вашия лекар ви предпише подходящи лекарства.

• Стриктно следете теглото си.
Опитайте се да не качвате повече от препоръчаното тегло по време на бременност. Колкото повече качвате, толкова  по-голям е натиска  върху ректума, така че наднорменото тегло може да е предпоставка за образуването на хемороиди..

Въпреки че възстановяването е бавен процес - между четири и осем седмици след раждането - симптомите ще се подобрят. С промяна в нивата на прогестерона ще забележите, че неудобството се успокоява. Принципно  хемороидите  не причиняват големи медицински проблеми. Както казва доктор Съливан: "Всичко ще бъде наред."

източник: https://www.thebump.com
снимков материал: https://www.motherlove.com

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment