Опасни ли са лентите за глава с панделки

Предупреждение за опасност след трагична смърт на 14-седмично бебе
 Предупреждението било публикувано във Facebook от приятел на семейството. 
Тя написала: "Приятелката ми за съжаление току-що загуби дъщеря си на 14-седмична възраст, докато си мислела, че тя спи в леглото си след продължителна разходка. Когато отишла да я провери, нейната лента за глава е паднала върху носа и устата й. Бебето не се движело... тя бе починала."
Постът бил споделен над 80 000 пъти от родители по целия свят с надеждата да се повиши осведомеността за опасностите от големите ленти за глава с панделки. 

Много хора благодарили във Facebook, за поста.
Големите ленти за глава с панделки са популярна модна тенденция сред младите момичета и много нови родители избират да украсят своите дъщерички с такива аксесоари за коса. 
Публикацията във Facebook е изтрита и не са публикувани подробности за семейството, което е накарало някои критици да поставят под въпрос дали това е онлайн измама. 
Независимо дали е реална или не, ползването  на тези ленти е притеснително. Родителите трябва да бъдат бдителни по отношение на безопасността, когато се касае за малки деца и бебета. 
Това не означава, че трябва да се откажете напълно от аксесоарите за коса, просто означава, че трябва да имате предвид рисковете. 
Например никога не оставяйте бебето си да спи, докато носите лента за глава, която може да се изплъзне и да ограничи възможността му да диша. С ленти можете да направите страхотни снимки, но не забравяйте да премахнете аксесоара, когато бебето ви спи. Слагайте ги далеч от малки бебета, когато не ги наблюдавате внимателно.


източник и снимков материал: https://www.bellybelly.com.au
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment