Кога да е първото ни посещение при зъболекаря с бебчо



Американската академия по детска стоматология препоръчва първото посещение на бебчо при зъболекаря да е в рамките на 6 месеца след появата на първото зъбче или не по-късно от първия рожден ден на детето. "Въпреки че това може да изглежда рано, 40% от  две и три годишните деца, имат някакво възпаление на венците и / или кариеси", казва Ашли Турман, EFDA, координатор на екип в Детски дентален център.
"Също така е идеалният момент детето да свикне със зъболекаря и да получите съвети за почистване на зъбките, биберони, флуорид и предотвратяване на нараняванията на зъбите на прохождащите".

Д-р Кейти Никълс от Кармел Педиатрична стоматология добавя, че свикването на детето със зъболекар на едногодишна възраст, поставя началото на добра практика за грижа за здравето на зъбите през целия живот. Това означава, че оралното здраве на детето ви се следи по всеобхватен, непрекъснато достъпен, координиран и насочен към семейството начин. Така  детето ви да изгражда увереност в зъболекарската среда и позволява на зъболекарския екип да изгради трайна връзка с вас и вашето дете ", каза тя.



снимков материал и източник: https://indyschild.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment