Голи пред децата си, разумно или не?


Кога да спрете да се показвате голи пред децата си?
Прочетете мнението на Jacqui Porter:


Синът ми току-що навърши пет години и въпреки че все още не е проблем, знам, че рано или късно ще трябва да реша дали да сме "голи" из къщи или не.
Нямам в предвид гола в смисъл, че веднага щом вратата се затвори, всички ние започваме да се разхождаме голи. 
Просто искам да кажа дали съпругът ми и аз да продължаваме да бъдем голи около децата ни, когато излизаме от душа и се обличаме, или да вземем кърпи и да затворим вратата, след като децата пораснат.

В момента това не е проблем. Децата ми като че ли изобщо не се интересуват и всъщност бих направила всичко за един душ сама, не обезпокоявана. Без някое от тях да ме кара да правя нещо (Ох, заета съм в момента!) 
Фактът, че съм гола не ги интересува, всичко за което им пука, е колко още ще бъда заета, защото не могат да намерят дистанционното на телевизора, или че едно от тях иска нещо за хапване или батериите в някоя дразнеща играчка трябва да се сменят.
Част от мен мисли, че ако не го правя на проблем, няма да е проблем. Искам да кажа, как мога да очаквам децата ми да имат положително отношение към човешкото тяло, ако аз не го насърчавам още от ранната им възраст. Човешкото тяло не е нещо от което човек, трябва да се срамува, защо да ги уча на друго?


източник и снимков материал: https://www.mamamia.com.au

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment