Родители споделят: Когато детето ви мрази да го подстригват


Знае се, че малките деца се страхуват като видят ножица за подстригване или пищят истерично, когато ги подстригват. 
Родителите, които са се справили с проблема, дават добри съвети за намаляване на страха от подстригването:

Намалете страха
"Като лицензиран фризьор и майка на 17-месечна бебе, моят съвет е следният: Не го наричайте" подстригване или рязане на коса "! Децата свързват думата "рязане" с болка. Кажете им, че вместо това косата им ще бъде "оформена".
- Джен

"Използвахме електрически ножици за дъщеря ми.Фактът, че любимата й кукла беше с нея (куклата беше с пластмасова коса) много помогна. Накарах ги да се редуват.Тя гледаше как косата на бебето й се" реже "и видя, че няма от какво да се страхува. (Просто слагахме ножицата близо до главата на куклата й.) Сега дъщеря ми е почти на 3 и толерира подстригването.
- tla

"За първите няколко прически на сина ми, ние му позволихме да гледа как подстригват първо съпругът ми." Мисля, че виждайки татко си на стола, разпали любопитството му, а не го изплаши. После, когато дойде неговия ред, аз седях на стола със сина си в скута ми. Това изглежда, че проработи. Той беше нервен, но не разстроен.
- Кейт

източник и снимков материал:https://www.babycenter.com/
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment