Няма нищо по-хубаво от лошото време - начини на забавление в дъждовен ден

Направете си модно ревю
Използвайте дрехи от гардероба си и се забавлявайте с тях. Децата са склонни да превърнат това в своя собствена игра. Те обожават да правят модно ревю и ще се  забавляват с часове. Направете си страхотни прически, извадете гримове, състезавайте се, кой може да облече най-много дрехи наведнъж.

Готвене
Има нещо в дъждовното време, което ви кара да искате да ядете, хубава храна. За начало, отделете известно време, изучавайки готварските книги и запазените си рецепти заедно с децата, за да решите какво да направите. След това влезте в кухнята и гответе заедно, за да приготвите нещо вкусно - торти, бисквити, пици, ароматни пуканки. Нека всеки се чувства зает и да не обръща внимание на бъркотията.
Излезте навън
Най-доброто решение, когато дълго се задържите вкъщи е да нарушите правилата и да излезете навън. Напълнете сак с дрехи, вземете чадърите си и се отправете навън към едно приключение. Отидете в локвичките, погледнете паяжините, блестящи от дъждовните капки, опитайте да намерите жабите, които крякат. Можете просто да останете в собствения си заден двор, да обиколите квартала си или  близкия парк. Освободете се от задръжките си и оставете децата да се развихрят, калта се измива, а  когато се приберете вкъщи ще се изсушите и затоплите. Дори може да видите дъга, ако дъждът спре.

Къщичка от картон
Грабвайте картон и си направете къщичка/ крепост/ замък за принцеса/ пещера на дракон развихрете въображението си! Напълнете я с възглавници, одеяла, плюшени играчки, играйте си вътре. Можете да гледате филм там, да четете книги. Да хапнете нещо, което предварително сте подготвили заедно с децата. Ако имате късмет, децата може да искат да го правят сами и това ще ви позволи да имате свободно време за себе си в собствената ви спалня с чаша кафе или шоколад!

Тихи игри
Да прекараме няколко часа на тихо следобяд. Вземете пъзели, книжки за оцветяване, лего, всичко онова, което кара децата ви да седят неподвижно за малко. Сложете приказни светлини в къщичката и почетете книги заедно с децата.

източник и снимков материал: http://mybrownpaperpackages.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment