Високи токчета и бременност?

Ефекти върху тялото след носене на високи токчета по време на бременност:

Схващане на прасеца: Когато носите токчета дълго време, вашите мускули на прасците са в свито положение. Това води до спазми в мускулите, които могат да се влошат по време на бременност.  
Болки в гърба: Високите токчета променят позата ви. Тазовите мускули са наведени напред, като изкривяват гърба ви. Ще имате значителна тежест в предната част на тялото си по време на бременността и тази промяна в стойката ще причини болка.

Сухожилията в долната част на гърба и краката се разхлабват по време на бременност. Носенето на токчета оказва прекомерен натиск върху връзките на таза и гърба, тъй като стойката не е правилна. Това води до болки по ставите и сухожилията на долната част на гърба и тазовата област.
Напрегнати мускули:Точно като гърба и корема, сухожилията в глезените и прасците също се разхлабват поради бременността, причина за това са хормоните. Това води до разтягане на мускулите в краката.Обувките с високи токчета, които бихте могли удобно да носите преди бременност, сега ще станат стегнати и болезнени.
Носенето на тесни обувки, високи токчета или платформи допълнително ще утежни проблема. 

Носенето на високи токчета особено в напреднала бременност може да причини подути крака. Повечето течности ще се натрупват в долната част на тялото ви и заедно с подутите крака може да почувствате и болка.
Аборт: Бременна жена, носеща високи токчета, винаги е изложена на по-висок риск от спонтанен аборт. Бременността е застрашена поради риск от падане. И така, защо да сте в опасност, като носите високи токчета?

Загуба на равновесие: Силата в глезените ви е вероятно да намали поради излишното тегло и хормоналните промени в тялото. Това е често срещана причина, която ще доведе до по-нисък капацитет на тялото ви за балансиране.Когато носите токчета, ще има по-голяма вероятност да загубите равновесие и да паднете, причинявайки нараняване на вас самите и на нероденото си дете.


Подуване на краката: Медицинско състояние, известно като оток или подуване на краката, глезените и стъпалата, е често срещано по време на бременност.
източник и снимков материал: http://www.momjunction.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment