Защо да носим детето си в слинг

Първо трябва да разгледате всички модели слингове, които се предлагат. После трябва да похарчите пари, за да купите слинг. И накрая да се научите, как да го ползвате. Струват ли си толкова много усилия?
Чуйте мили родители, заслужава си!

Разберете защо:

1.Носените в слинг бебета плачат по-малко

Канадското проучване на деветдесет и девет двойки майка-бебе от 1986 г. показва, че кърмачетата, които са били носени плачат с 43% по-малко. Четиридесет и три процента! За една притеснена майка, която се опитва да разбере защо бебето плаче, този резултат е показателен! 
Антрополозите също се съгласяват, че кърмачетата в бебешките слингове плачат по-малко. Това трябва да ви е достатъчно добра причина, да започнете да ползвате слинг.

2.Регулира жизнените показатели на бебето.

Всеки знае, че човешките бебета се раждат по-слабо развити от бебетата на всеки друг бозайник. През първите девет месеца утробата регулира всички системи на бебето. Раждането нарушава това регулиране. Извън утробата те се нуждаят от "външна" регулаторна система. Например, подскачайки като мама ходи (както бебето прави в утробата) успокоява бебето. Слушането на сърцето на Мама помага за регулирането на сърдечния ритъм на Бебето. Без този вид външно регулиране, бебето може да започне да проявява "колики, да плаче, да е неспокойно, да смуче палеца си, да има неправилно дишане и нарушен сън".



3. Носените бебета са по-умни.

Да имаш по-умно бебе не е чак толкова важно, но все пак! Доказано е, че носените бебета, подобряват развитието на говорните си умения.
Д-р Сиърс пише: "Тъй като Бебе е на нивото на гласа и очите, то е по-ангажирано в разговорите. То придобива ценния урок на речта - способността да слуша. "Ако бебето ви може да комуникира с вас по-рано, ще имате много по-лесно родителство!
Източник: http://www.babycaremag.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment