Тревожност у детето като се отделите от него

Тревожност у детето, предизвикана при отделяне му от вас е наистина често срещано явление от развитието на вашето бебе. 
Обикновено започва на възраст между шест и осем месеца. Макар че може да е трудно за вашето бебе - и за вас - добрата новина е, че децата бързо го израстват.
Като родител, може да бъде наистина неприятно да чувате бебето ви да плаче, когато напуснете стаята ... което, ако бебето ви изживява този период на тревожност при раздяла, ще се случи, дори ако само отидете до банята!

Тази тревожност се развива, когато бебето ви започва да различава един човек от друг и разбира, че сте се отделил от него. 

Тази реакция може буквално да се случи за една нощ и често можете да видите бебето ви щастливо, когато други хора го държат и гушкат или обляно в сълзи, ако не вие, го държите. Тази привързаност може да бъде огромен шок за родителите.Но този период от развитието на вашето бебе е невероятно позитивен знак (въпреки че може да не ви харесва!), защото показва колко привързано е към вас. Това също е съвсем нормално и повечето бебета ще преминат през него на някакъв етап от живота си.Важно е да не се чувствате виновни, когато плаче, въпреки че знаем, че това е по-лесно да бъде казано, отколкото да се направи. 
Не забравяйте, че е добре за развитието на детето ви, така то ще знае, че хората напускат ... но след това се връщат.


Източник: https://www.netmums.com/baby/dealing-with-separation-anxiety
Снимков материал: https://mom.me
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment