Има ли рискове бременността след 35


Забременяването над 35 години може да отнеме малко повече време, но не е невъзможно.
Когато жените постигат целта си и забременеят, рисковете при тях са по-големи. 
Жените на възраст над 35 години имат 20% шанс от спонтанен аборт. Това обикновено се дължи на хромозомни аномалии, тъй като качеството на яйцеклетките започва да намалява. 

Пренатален скрининг и тестове се предлагат на жени над 35 години, за да се определи риска от хромозомни аномалии по време на бременност. 
Много жени, които са предупредени за високия рисков фактор, се подлагат на инвазивно тестване, което показва, дали бебето има хромозомни нарушения. 
Жените, които са на 35 години или повече, имат по-голям шанс да забременеят с близнаци
Колкото по-възрастни сте при зачеването, толкова по-голям е шансът ви да имате разнояйчни близнаци. 
Това се дължи на промените в хормоните, които се появяват с възрастта. Вашето тяло трябва да произвежда повече фоликулостимулиращ хормон (FSH), за да предизвика овулация. Тъй като има по-малко яйцеклетки в яйчниците, е необходим  повече FSH  за да има овулация. 
Може би това е последното усилие на природата за увеличаване на фертилността. По-високото производство на FSH може да означава множество фоликули, които узряват и освобождават няколко яйцеклетки. Така шансовете за оплождане на повече от една яйцеклетка се увеличават.

Източник: https://www.bellybelly.com.au
Снимков материал: www.birthandbeyondmagazine.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment