Спални чували за бебета и деца, какво трябва да знаем

Когато сте в очакване на бебето си, вие най-вероятно избирате и спалното му бельо, прекарвайки много време из бебешки магазини и онлайн сайтове. 
Най-вероятно се чудите какъв точно модел на спален чувал да изберете за детето си. Продават се много и различни видове завивки за бебета и деца от традиционното одеялце до спални чували с различен дизайн.
Въпреки че чаршафите и одеялата са безопасни за употреба, все повече и повече родители, предпочитат спалните чували за децата си.
Бебенцата са малки и беззащитни, спалните чували са моделирани така, че да ги предпазят от завиване презглава и задушаване. 

Друго предимство на спалните чували е, че предпазват бебетата от отвиване през нощта. Може би ще си помислите, че ако нямат свободата да се откриват, бебетата може да се прегреят по време на сън? Затова има различна дебелина на чувалите - тог.
Спалните чували са проектирани по различен начин за различните възрасти деца, затова не е необходимо да купувате прекалено голям чувал, за да не се мушне детето навътре.
Можете да закупите спален чувал за новородено, но повечето родители предпочитат да изчакат бебето им да стане на няколко седмици.
По-малките бебета предпочитат да са завити в одеялце, чувстват се по-сигурни.
Какъв тог да използвам? Трябва да имате няколко чувала с вашия размер, с различен тог. По този начин, ще сте подготвени за нощи с различна температура в стаята на бебето.
Тога зависи от местния климат и сезона. Винаги проверявайте стайната температура, преди да изберете тог за през нощта.

 Бебето се чувства комфортно, без да се прегрява или да му е студено
Ето как да се ориентирате: 
24 градуса Целзий или повече – 0.5 тог 
21 – 23 градуса Целзий – 1 тог 
18 – 20 градуса Целзий – 2.5тог 
16 – 17 градуса Целзий– 3.5 тог 
Задължително е да имате термометър в стаята на детето, за да може да упражнявате непрекъснат контрол на температурата. 
Източник: www.bellybelly.com.au
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment