Битката с рака- майката е сила, а не отчаяние!


Шштт!
Ще говоря, тихо и спокойно, 
Ще говоря смирено и дори ще шепна.
Имам една приятелка. Тя е млада. Тя е красива. Тя има две деца. Тя е болна от рак.

Тя не каза на децата си. Сложи перука още преди да й окапе косата, боядиса си веждите и като цяло направи всичко необходимо, за да може никой да не разбере за болестта. Тя е болна от рак и много я боли, но не иска да натоварва децата си, защото ги обича повече от себе си. Това е по-силно от нейната болка. 
Бижута за бременни Bola- www.Reia.bg
Ако аз имах рак веднага щях да се обърна към Бог с думите "Боже, защо аз, защо на мен?"Щях да се срамувам от състоянието си и да твърдя, че това не е честно. Щях да изтъквам различни аргументи, който разбира се, нямаше да ми помогнат по никакъв начин. Щях всеки ден да се обръщам към Бог с думите "Господи, аз имам деца, които имат нужда от мен, аз съм млада и все още нямам достатъчно опит, не съм живяла достатъчно, имам задължения всеки ден, трябва да заведа децата на училище, да ги взема, да сготвя вечеря и да се грижа за здравето на цялото семейство. Трябва да помагам на децата в училище, защото големият ми син не е добър по математика, трябва да му обяснявам задачите. Малкото ми дете се страхува да спи само през нощта, трябва да съм тук, за да го успокоявам. Това обаче съм аз.
Моята приятелка не би постъпила така. Тя се усмихва смело. Веднага след химиотерапията отива с децата в парка, за да играят. Крие се в храстите, за да повръща, за да не нарани никого. 
www.puritysalonsc.com
Аз в такъв случай бих поставила себе си над децата. Щях да отида при тях и да им кажа "Аз имам рак деца, трудно ми е, боли ме и искам и вие да видите моята болка и да ме съжалите". 
Така ще направя аз, защото не съм достатъчно силна, защото има егоизъм в мен, който ми пречи и най-вече, защото нямам величието на моята приятелка и не съм смела колкото е тя. 
Аз не съм като моята приятелка, тя е повече майка, отколкото отчаяние, тя е повече майка от всички. 
Майката не е скръб.
Майката не е рак.
Тихо, трябва да бъдем тихи в тези моменти, за да не нараняваме никого с думи. 
Това е тя, моята приятелка, моята прекрасна приятелка. Поздрави и възхищение на всички такива жени, които подобно на нея са майки, а не болка. 
Възглавница за бременни и кърмене Babylonia- www.Reia.bg


По разказа на Йота Стивън
Източник: www.themamagers.gr
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"