Как да изберем обувки за нашите деца

Всичко за детските обувки
Преди бебетата да започнат да ходят те не се нуждаят от обувки. Можете да им обувате обувчици, които имат мека подметка и са полезни защото топлят на крачетата. След като обаче, вашето бебе направи своите първи стъпки, вече се нуждае от реални обувки, които да са с твърда подметка. За разлика от съвсем "бебешките обувки", които са съвсем меки, първите обувки са с гъвката подметка (обикновено е добре да е каучукова) и освен това покриват и глезена. Когато сте навън е добре да обувате на малчуганите такива обувки, но ако сте у дома е хубаво обувката да не е толкова затворена или детето да е босо или по чорапче, защото по този начин се изгражда координация на краката. 
Забележка: Когато бебешките крачета все още се развиват те не са достатъчно оформени и е много вероятно да имат бебешки мазнини при сводовете, което може да ви наведе на мисълта, че стъпалото е плоско. Ако все пак смятате, че детето има проблемно стъпало е добре да се консултирате със специалист, за да може проблема да се отстрани докато детето е още малко.

Бонус: 
Докато вашето дете неси т. нар. буйки то прекарва по-голямата част от времето си навън в количката. За да сте сигурни, че то ще се чувства комфорто в нея изберете количката Equation Griffin 3 в 1 на френската марка Renolux. Тя е едно безопасно, удобно и практични решение за всяка майка. Трансормира се лесно в различни варианти според нуждите на детето. Вижте я тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/za-razhodka/kolichki/renolux-bebeshka-kolichka-equation-griffin-3-v-1.html

За какво да следим когато купуваме обувчици?
Връзки или цип. Благодарение на циповете обувките се събуват и обуват много по-лесно и освен това няма да се налага да се тревожите, че връзките могат да се развържат. Но пък е много по-лесно за детето след като разбере как действа ципът да си събува обувките когато реши. Ако все пак изберете модел с връзки гледайте те да са достатъчно дълги, че да можете да ги завържете на двойна панделка и да няма опасност да бъдат развързани. 
Гледайте обувките да са дишащи. Много е важно да бъдат от лек материал. Избягвайте твърдата кожа, защото това може да наруши развитието на стъпалото. 
Трябва да бъдат гъвкави и да имат сцепление, затова задължително проверете дали това е така. Каучуковата подметка например, предлага добро сцепление. 
Проверете дали номерът пасва. Важно е когато детето е изправено да може да се прокара кутрето между крачето е петата на обувката. Добре е предната част да бъде малко по-широка- един палец, защото детското краче расте с всеки изминал ден и обувката трябва да осигури достатъчно свободно пространство за това. Проверявайте обувките всеки месец, за да сте сигурни, че все още са по размер, защото ако започнат да стискат крачето има опасност от неправилно развитие.
www.babycenter.com
Пазарувайте вечер, защото както на възрастните, така и на децата крачетата се издуват и ако сте мерили и закупили обувки сутринта, то вечерта може да се окаже, че те са тесни. 
Задължително трябва да внимавате да не би обувките да го наранят. Затова преди да закупите обуйте на детето и двете обувки и го накарайте да обиколи около вас. След това свалете обувките и вижте да ли има зачервени места. Ако е така означава, че този модел ще започне да го убива все повече. 
Най-важното е да се стараете по обувките на детето ви да няма малки метални части, които могат да предизвикат нараняване. Пример за това са някои модели детски сандали, които са с метална закопчалка. По-добре ги избягвайте и избирайте тези, които са с лепенки.

Бонус:
За да може вашето дете да има удобно обувки и през лятото когато се радва на морските вълни можете да закупите от обувките за плаж Jakabel. Те са водоустойчиви и идеални за игри във водата. Освен това с тях детето може спокойно да върви по камъни и по пясък. Разгледайте моделите тук: http://www.reia.bg/pluvane-i-slncezaschitni-sredstva/obuvki-za-plazh.html




Източник: www.babycenter.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"