9 домашни игри за студените зимни дни


Идва зима, най-студеното време в годината. Това е времето когато родителите слагат край на детските забавления навън. Но това в никакъв случай не трябва да означава, че приключенията на малчуганите трябва да свършат. Когато дните са студени, дъждовни или снеговити има начини, с които да помогнете на детето си да се чувства добре и да му е весело и у дома. Ето няколко варианта за това.

1. Разпродажба
Можете да мобилизирате детето си да сортира всички свои стари играчки, с които не иска да играе повече или вече е твърде голямо за тях, за да ги разпродадете. Позволете детето само да определи цената на артикулите и съответно само да реши за какво ще похарчи спечеленото. Разбира се, вие можете да му предложите да му купите нова играчка или да го заведете на кино с пуканки, но все пак му дайте възможност то само да прецени. По този начин ще се почувства независимо и вече пораснало.
www.thesunnysideupblog.com

2. Забава в кухнята
Когато навън е студено, у дома е топло и особено в кухнята, където се готвят вкусни ястия. Можете да предложите на детето да ви помогне в направата на сладкиш и след това да го украсите и поднесете на останалите по някакъв интересен начин. Децата обичат да съдействат в кухнята, това ги кара да се чувства полезни, а след това с радост ядат от това, което те са направили. По този начин освен, че ще стимулирате апетита на своето дете, ще прекарате наистина приятно. 
www.epicurious.com
3. Снимки
С напредването на новите технологии децата започват да боравят с тях още в най-ранна детска възраст. Така, че ако искате да се позабавлявате, защото навън вали можете да предложите на малчуганите да си направите снимки, а след това с помощта на компютъра или телефона да изработите различни колажи. Друг вариант е да направите колаж ръчно като изберете различни снимки на хартия, с помощта на децата ги изрежете и след това залепите на някакво платно. 
www.epicurious.com
4. Развитие на двигателните умения
Студът навън може да не позволява игрите на улицата, но пък позволява на детето хем да се забавлява, хем да развива своите двигателни умения. Затова предлагаме Пирамидата Софи жирафчето, която е идеална за това. Тя има 5 ринга с различна големина, които детето може да реди и преподрежда. Вижте я тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/za-igra-bg/bebeshki-igrachki-zalgalki-i-grizalki/otkrivatelni/sofi-zhirafcheto-piramida.html


5. Островът на съкровищата
Може да скриете някакви вещи и да направите карта, чрез която вашето дете да ги открие. Играта е много подходяща ако имате повече деца и участва цялото семейство. Все би могъл да има своя задача и отборно да се стигне до финала. Този метод е наистина голямо забавление и научава детето да има отборен дух. 
www.mykidsadventures.com
6. Модно ревю или състезание с автомобили 
В зависимост от това дали имате момченце или момиченце можете да си направите модно ревю или състезание с автомобили. Всяко момиченце обича да сменя различни тоалети, бижута и обувки, а пък всяко момче обича бързите коли. Подходящата музика също е много важна, за да създадете приятна и интригуваща атмосфера.

7. Топла вана
Какво по-хубаво от една топла вана вкъщи когато навън температурите са отрицателни. Децата обичат водата и това да си играят във ваната. Кубчетата за баня Софи жирафчето са тези, които ще осигурят на детето забавление, но в същото време ще помогнат да изгради сръчността си. Научете повече за тези образователни кубчета тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/za-banya/paixnidia-mpanioy-bg/kubcheta-za-banya.html

8. Писмо до Дядо Коледа
Предвид предстоящите празници всяко дете очаква подарък от Дядо Коледа. Това желание особено се засилва когато навън започне да вали сняг. За това съвсем спокойно можете да предложите на детето си заедно да напишете писмо до Дядо Коледа, в което детето да опише какво иска и защо го иска. Тази дейност прави децата щастливи и доволно и освен това стават по-послушни, знаейки, че само така ще получат това, което искат от белобрадия старец. 
www.christmaswow.com
9. Коледна украса
След като помогнете на детето си в написването на писмо до Дядо Коледа можете да му предложите да украсите елхата. За целта изберете най-хубавите играчки и му позволете да ги сложи на елхата. Можете да се възползвате от времето, което остава до Коледа и да разгледате предложенията за украса на Софи Жирафчето и специално Коледното топче Софи жирафчето. Вижте го тук: http://www.sophiegiraffe.bg/avtentichnata-sofi-bg/koledno-topche-sofi-zhirafcheto.html
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"