9 неща, които трябва да казвате на вашето дете всеки ден


Повечето хора рядко осъзнават, че всяка дума и всяка фраза, която казват на децата си оставя отпечатък върху тях и оказва влияние върху тяхното развитие, тяхната индивидуалност и характер. По този начин те изграждат своя представа за света и за начина, по който функционира. Ние от Happy mama смятаме, че няма нищо по-важно от това децата ни да бъдат щастливи, ето защо направихме малък списък с жизненоважни фрази, които вашето дете трябва да чува всеки ден. Независимо от забързаното ежедневие недейте да забравяте да показвате на децата колко много ги обичате, но нека това не става само с действия, нека те чуват това от устата ви. 

1. Вярвам ти!
Подкрепата на родителите е най-важно за едно дете, а фразата "Вярвам ти" е доказателство за това. Винаги показвайте на децата си, че сте убедени в правотата им когато е така, за да се чувстват те сигурни и спокойни. По този начин ще ги предразположите винаги да бъдат откровени с вас и да ви споделят. 
www.wholeparent.com
2. Ти си силен! Не го забравяй!
Не забравяйте да казвате на вашето дете, че то е силно и може да се справи с всичко стига да има силна воля. Повтаряйте му го често, за да бъде то уверено в себе си знаейки, че вие винаги сте зад него и му давате кураж. 
www.hemabhattgrowingkids.wordpress.com
3. Как мина денят ти?
Един ден вашето дете ще порасте и неговият ден също ще е изпълнен с дейности. Затова вечер когато се приберете задължително го попитайте как е минал неговия ден, дали всичко е било наред, дали има нужда от помощ за домашните или  пък иска просто да поговорите. Така детето ви ще знае, че дори и денят да е бил напрегнат вие сте там и може да се опре на вашето рамо и да поговори с вас както и ще знае, че винаги има на кого да сподели радостите от хубавите оценки, от игрите и от приятелствата. 
www.babycouture.in
4. На твоя страна съм!
Детството винаги е изпълнено с много емоции. Както положителни, така и не толкова. Често се среща моментът, в който детето може да не се разбира със своите съученици и да възникват конфликти помежду им. Ако това се случи с вашето дете не забравяйте да му показвате, че сте на негова страна, дори ако се налага да му се скарате, защото не е постъпило добре. Покажете му, че всичко е за негово добро. 
www.pinterest.com
5. Гордея се с теб!
Всяко дете има нуждата да знае, че неговите родители са горди с неговите постижения. Цял живот децата се доказват пред своите родители, затова вие родители не трябва да забравяте да казвате на своите деца колко се гордеете с тях и с това, в което се превръщат с времето. 
www.huffingtonpost.com
6. Всичко ще бъде наред!
Всяко едно дете попада в ситуация, от която си мисли, че никога няма да излезе. В този случай родителите са длъжни да окуражат своето дете и да му кажат, че всичко ще се оправи и за всеки проблем има решение.
www.siasat.com
7. Благодаря ти за помощта!
Децата много обичат да помагат на своите родители когато са в ранна възраст. Това ги кара да се чувства пораснали и зрели. Недейте обаче, да забравяте да благодарите на детето след като то ви е помогнало с чиниите, с чистенето или с приготвянето на вечерята. Така ще му докажете, че му имате доверие и, че без него е нямало да се справите така добре. Ще му помогнете да се чувства уверен в себе си занапред.
www.reneenaturally.com
8. Какво искаш да правиш?
Много е важно да говорите с вашето дете за неговите интереси, за неговите мечти и като цяло за неговото бъдеще. Така то ще осъзнае, че винаги може да разчита на вас за съвет и подкрепа и ще знае, че и да има колебания винаги може да ги обсъди с вас и заедно да намерите правилния отговор.
www.workingmother.com
9. Обичам те!
Фразата "Обичам те" е това, което детето най-често трябва да чува от своите родители. Разбира се, не само думите са важни, а и действията. Когато детето често чува, че вие го обичате, то също се научава, че любовта трябва да се показва и доказва.
www.7-themes.com


Източник: www.brightside.me
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"